torsdag 22 augusti 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Ikväll är det öppet hus igen. Blogghjälpen  var inte här.  Hon var lite trött för hon har bl a varit hos vettisen idag med en áv våra kompisar som skulle kastreras. Det var inget märkvärdigt med honom, utom att det visat sig att han har den där dumma tandsjukdomen FORL. Så han måste operera bort flera tänder.

Annars har vi faktiskt fler sjuka katter än normalt just nu. Nästan alla kommer från nån som inte brytt sig om att ta sina katter till vettisen. De har bara blivit sjukare och sjukare. Sen kommer de till oss och då får vi ta hand om allt. Tur att vi har snälla människor som hjälper oss med ekonomin, annars skulle vi inte kunna göra nåt för dom.

Vi blir jätteledsna när våra kompisar lider för att deras tidigare ägare inte tagit sitt ansvar. Det är inte bara en ekonomisk fråga utan vi ser också allt lidande man utsätter katter för. Varför ska man ha djur om man inte sköter dom?

8 kommentarer:

 1. Det undrar vi också! Klart man måste ta hand om sina familjemedlemmar!! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, hur svårt kan det vara att fatta det?

   Radera
 2. Vi kan inte heller fatta hur man kan nonchalera en familjemedlem som är sjuk. Så gör man bara inte! Ni får ropa högt om det behövs tillskott i kassan p.g.a. av alla sjukisar ni hjälper. Den där FORL låter fruktansvärd tycker vi.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, tack snälla Björn. Vi vet att du stödjer oss regelbundet, men ibland behöver vi extra hjälp. Vi vill ju inte gå ut och tigga jämt, men när vi måste så måste vi.

   Radera
 3. Fyjam för såna tvåbeningar! Såna är inga riktiga hussar och mattar, för dem ser till att även sina pälsade familjemedlemmar får vård och mår bra.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, precis! Så här behandlar man inte sina familjemedlemmar!

   Radera
 4. Så fult gjort mot både katterna och er. Förstår inte hur man bara kan strunta i sin sjuka katt och låta stackars kisse lida! Försäkring skulle vara obligatoriskt när man har katt.
  Katter borde också kosta mycket att köpa. Då skulle nog de allra olämpligaste människorna avhålla sig från att skaffa katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det är fult mot er också, ni som hjälper oss att hjälpa katterna. Jag håller med - vi katter är värda mycket mer än vi kostar.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...