måndag 28 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katathem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag hade jag tänkt ta det lugnt. Men så började jag läsa tidningen. Då blev jag både ledsen och arg. Först har man bränt ner julbocken i Gävle redan första natten den stod där. Är det nåt att berätta, undrar jag. Den som gjort det är säkert jättenöjd att illdådet visas i tidningar och annan media. Om de höll tyst kanske det inte skulle vara lika roligt att förstöra för andra?

Sen måste man tydligen bråka som bara den om man går på fotbollsmatcher numer. Jag tycker man skulle skicka dom som bråkar till en egen inhägnad där de kunde slå varandra istället för att bråka med såna som bara gör så gott de kan.

Tänk om det kunde vara lite roliga nyheter istället! Som att det blir lag på att alla katter måste ID-märkas och registreras, att det införs en Lex Maja som gör att hemtjänst och andra som berörs av sekretess istället måste anmäla när ett djur far illa - för att bara nämna några exempel.

Nåjam, i väntat på att allt blir bättre ber jag er alla rösta på Molle i Royal Canins tävling. Senast jag tittade låg han på plats 24, men vi måste hjälpas åt så han kommer bland de 10 främsta! Det är han värd när han är så vacker och så snäll att han skänker all kattmat till oss på Södertälje Katthem om han vinner. Man kan markera "Sortera efter popularitet" så är det lite enklare att hitta Molle.

14 kommentarer:

 1. Jamar instämmande.
  Det är mycket tråkigheter som man läser om.
  Man undrar hur dessa tvåbeningar är skapta, gick det så fort att någon hjärna inte hann med att skapas hos dom?
  Röstar varje dag på Molle, hoppas andra gör det samma.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam tror att nån hjärna inte hanns med. Men tur att det finns många oms har både hjärnor och hjärtan kvar.

   Radera
 2. Ja man undrar ju hur tvåbeningarna tänker med tanke på hur de beter sig?? Vore det inte trevligare om de brydde om varandra och tog hand om fyrbeningar? Men till något roligare, matte har sålt in tävlingen till alla på hennes jobb och även gamla kollegor. Så nu hoppas vi att de röstar så mycket det går varje dag. Vi önskar verkligen att vi kan ta oss till topp 10! Och det kan vi om vi är många som röstar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, alla skulle må bättre om alla tvåbeningar brydde sig om varandra och fyrbeningar. Är det så svårt att förstå för vissa?

   Radera
 3. Jam, människor gör så många dåliga val och handlingar. Det FINNS ju många bra människor också, men de verkar ha svårt att få igenom sina önskemål?
  Jag röstar också varje dag, förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, som tur är finns det bra människor, men vi önskar att ALLA människor vore bra.

   Radera
 4. Naturligtass röstar vi på Molle!
  Visst är det dumt med tvåbeningar som bara springer runt och bråkar och förstör. De kan inte ha haft någon katt som har uppfostrat dem när de var små.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, helt rätt. De tvåbeningar som bråkar och busar kan inte ha haft nån katt som uppfostrat dom.

   Radera
 5. Vi håller med dig fullständigt. Stackars bocken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra och Viska, varför kan de inte lämna bocken ifred?

   Radera
 6. Jaså blogghjälpen är lika snål med godis till sina egna katter också? Läste gårdagens inlägg nu som först nämligen. Hoppas det blir lite generösare ransoner nu när vi går mot jul.
  På tal om jul tänkte jag på precis samma sak som du. Varför skriva så mycket om dåren som eldat upp bocken i Gävle. Det är ju det han vill så han kan skryta inför sina kompisar. Bästa vore att slopa bocken helt för tydligen finns det alltid tvåbeningar som inte kan sköta sig.
  Idag är det på dagen fem år sedan utredningen om en ny Djurskyddslag presenterades. Sedan dess har papegojorna i Riksdag och Regering inte gjort ett dugg mer än skjutit upp frågan. De borde skämmas och det rejält!
  Har givetvis röstat på Molle även idag!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam håller helt med om att djurskyddslagen är ett fiasko. Det är ynkligt att vi betalar så många människor i riksdag och regering och ändå händer så lite.

   Radera
 7. Cornelia, Svens lillasyster29 november 2016 08:44

  Sven har gett mig den ansvarsfulla uppgiften att varje morgon skicka iväg vår röst på Molle, å det gör jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, du har verkligen fått en ansvarsfull uppgift. Roligt att se att du sköter den med den äran.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...