måndag 7 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

I natt kommer det bli jobbigt. Jam kommer ha telekattisk kontakt med mina kompisar i Amerikatt hela natten. Imorgon ska de välja ny president, och det är viktigt för alla att det blir rätt person.

Jag skulle önska att det var val här i Sverige också och att vi katter hade rösträtt. Då skulle vi bara välja politiker som såg till att vi djur fick en djurskyddslag som verkligen skyddade oss. Det har vi inte nu, även om vissa okunniga politiker påstår att vår djurskyddslag är jättebra. Dom skulle se och höra hur vissa djur får lida.

Häromdagen läste jag till exempel att Estland   förbjudit förekomsten av djur på cirkus. Varför har inte vi gjort det än? Om vi har så bra djurskydd som vissa politiker påstår borde ett sånt förbud införts för länge, länge sen.

14 kommentarer:

 1. Jag tror att vi alla behöver bilda en telekattisk kedja med våra vänner där över! De verkar behöva så mycket stöd det bara går!
  Vissa beslut verkar nästan omöjliga att ta. Vad är de rädda för, kan man undra? Tyvärr är det nog många som ännu inte fattat att djur faktiskt också har känslor och förstår saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det säger en del om våra politiker, att alla verkar så fega att de inte vågar stifta lagar som räddar och hjälper oss djur.

   Radera
 2. Det där med djur på Cirkusar är verkligen bedrövligt år 2016 i Sverige. Om nu inte de muskellösa politikerna får till det ang detta så kan ju vanligt folk sluta gå på cirkus som en protest. Matte säger att det skulle aldrig falla henne in att gå på cirkus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, blogghjälpen skulle heller aldrig gå på Cirkus. Finns absolut inget underhållningsvärde där för henne.

   Radera
 3. Tänk om vi skulle få riktiga djurvänner som politiker istället för dom vi har nu som bara snackar strunt.

  SvaraRadera
 4. Du kommer att få en jamarjobbig natt o morgondag.
  Nu gäller det att alla linjerna är öppna till Amerikatt så vi kan stödja våra kollegor till att få sina mattar o hussar att rösta till det bästa.
  Detta valet gäller ju mycket även för oss i Europa.
  Tycker också att vi katter skulle få rösta i vårt land, då hade det iallafall blivit någon ordning.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, katter borde få rösträtt i ALLA länder. Då skulle det kunna bli en trevlig värld att leva i.

   Radera
 5. Du jamar så klokt som vanligt Inka! Här försöker vi också ha telekattisk kontakt med dem i Amerikatt. Det kan gå hur illa som helst om den där trumpna typen vinner och det skulle även påverka oss och resten av världen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, våra kattkompisar i Amerikatt jobbar för högtryck för att få sina människor att rösta rätt nu. Hoppas det går bra.

   Radera
 6. Det är många som behöver komma till insikt om både det ena och det andra. Blir spännande i Amerikatt..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, även här hemma är det många som skulle behöva komma till insikt.

   Radera
 7. Ja det blir intressant att se vem de väljer i Amerikatt. Ingen av dem är ju populär om jag förstått det rätt.
  Inte heller här är jag förtjust i politiker som bara pratar och pratar. För snart sex år sedan blev utredningen om en ny Djurskyddslag klar. Sedan dess har det inte hänt ett dugg mer än att de välbetalda pratmakarna och löftesspridarna (politikerna) skjutit upp den nya lagen flera gånger.
  Det säger väl allt om hur prioriterade djuren är. Det pratas om "snabbspår" men det är inget som gäller djuren den saken är klar.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det är obegripligt att det inte hänt ett dugg med djurskyddslagen på så många år med tanke på hur många politiker vi betalar för. Man kanske skulle sätta munkavle på dom och tvinga dom att utföra lite vettigt arbete?

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...