fredag 17 april 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag var det lite jäktigt på förmiddagen.

Först kom blogghjälpen hit. Hon skulle ha möte med en tjej. De gick runt och hälsade på oss katter. Tjejen verkade väldigt trevlig och blogghjälpen berättade våra historier. Hon blev väldigt ledsen när hon hörde hur många av oss haft det, men sa att hon var glad att vi hamnat på katthemmet och blivit omhändertagna.

Sen hade jag hört om en av mina kompisar som det inte gick bra för i sitt nya hem. Jag beordrade blogghjälpen och vår hälsoansvariga att genast åka och hämta tillbaka kompisen.

Eftersom nya ägaren sagt att min kompis varit aggressiv var de beredda på det värsta. När de kom fram fann de en jamargosig katt, som inte var det minsta aggressiv. Hon var precis som hon varit på katthemmet. Vi förstår inte riktigt vad som hänt - eller inte hänt.

Nu är hon i alla fall tillbaka hos oss.

I morgon blir det byggjobb igen! Jag har hela planeringen klar som vanligt.

10 kommentarer:

 1. Skönt att er kompis kom tillbaka till katthemmet innan något tokigt hände - det där verkade lite lurt! Ge henne lite extra fredagsgodis i kväll :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, hon fick nog godis ikväll, men på söndag ska både hon och vi andra får mer av blogghjälpen.

   Radera
 2. Tur att du fick reda på att er kompis inte hade det bra i sitt nya hem.
  Jag tror inte att det var er kompis som det var fel på, utan någon i närheten istället som kanske inte förstod vilket ansvar det är att ha en katt som familjemedlem.
  Jamar som Sven, ge henne extra godis ikväll.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi tror att något skrämde henne. Hon är ju jättegosig och husse verkar väldigt ledsen.

   Radera
 3. Vad tråkigt när det blir fel. Bra att din kompis är tillbaka så att h*n kan komma till sina riktiga människor såsmåningom. Ta tass om er.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, ibland blir det fel. Bra när det kan rättas till i eftertass.

   Radera
 4. Vad synd att kompisen hamnade hos fel människor, hoppas h*n har bättre tur nästa gång!
  Och inte får du helgledigt heller? Du kan väl snart doktorera i ämnet planering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, helgledigt? Vad är det? Nä, här blir det jobb hela helgen!

   Radera
 5. Alpha och Zinga17 april 2015 21:11

  Visst om nya matte eller husse inte är vanvid med katter kan det ju känna som att din kompis har aggressiva vanor. Hen bör ju visa hur nya människor skall begränsa hennes/hans frihet för att de bor nu i kompisens hem.

  Inte vi har varit bara vänlig och bara gosat med vår nya husse heller. Även han skall veta hans revier. Och ja ibland hinner vi inte bara säga så men får honom att känna av gränsen.
  (I början tyckte även han det var aggressivt beteende men nu vet han att det inte är det, bara vår sätt att kommunicera)
  Jajamen ibland hinner inte vi förvana honom men det jobbar vi tillsammans på. Han tycker mycket om oss och vi tycker vårt hem är härligt att bo i så vi försöker förbättra vår kommunikationsstil.

  Vår människa (husse vi vet nu!..) berättade idag att vi får kolla vår balkong imorgon som han verkar ha nättat i. Han gör grejer åt oss, det gillar vi!

  Trevlig helg önskar vi alla och hoppas på många besökare på ert öppet hus. Husse har varit ditt i förre veckan för att lämna in er lånade låda och bur, vi har nu våra egna!. Han verkar inte komma den här gången, varför ska han ju, vi kan hålla hus själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alpha och Zinga, det är ganska sällan våra katter blir aggressiva i sina nya hem som tur är. Men man måste ha förståelse för att det behöver tid att vänja sig vid nya människor och nya miljöer.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...