måndag 20 april 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft en funderardag igen. Som ni vet är jag ju mycket intresserad av att hänga med av vad som händer i världen.

 Idag såg jag att vår finansminister var på ekonomimöte i USA. Där berömde hon Sverige och regeringen för att vi ska öka koldioxidskatter och avveckla subventioner för att förbättra miljön. Hon tror att många andra länder kommer följa efter.

Sen läste jag i en tidning som blogghjälpen får från WAP, World Animal Protection. I det senaste numret kan man läsa hur de hjälper till att rädda björnar i Pakistan från björnhets och från att tvingas "dansa" för idiotiska (min anmärkning) turister, och hur de räddar gatuhundar i Rumänien bland annat.

De har även upprättat ett Animal Protection Index där man jämför djurskyddet i olika länder. Många tror nog att Sverige ligger i topp. Det gör vi inom vissa områden av djurskydd, men sammantaget får vi inte högsta betyg! Vi får bara bara B i samlat betyg. Då säger inte vår finansminister att andra länder kommer följa efter. För det är vi som ska följa efter andra länder, såna som har det bästa djurskyddet. Vi borde vara ledande på det området tycker jag.

14 kommentarer:

 1. Katten Sven & company20 april 2015 18:07

  Bra med kloka funderardagar! Sverige tror ofta att vi är bäst på måååånga områden, vid närmare granskning visas det ofta att så ej är fallet! Skärpning GENAST kräver vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven & Company, det är lätt att hamna på efterkälken medan man är upptagen med att slå sig för bröstet.

   Radera
 2. Ibland måste man ta på sig funderarhatten, men sen blir man ledsen o vill slänga av sig den när man inser hur mycket som inte fungerar bra i vårt land.
  Jamar som du att Sverige borde lära av andra länder som är bättre.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, fast våra politiker verkar inte så intresserade av djurskydd tyvärr.

   Radera
 3. Här kan vi bara jama instämmande i dina kloka funderingar. Sverige ligger långt efter på många punkter när det gäller oss djur.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja, fast jag tror att folk i allmänhet tror att vi ligger i topp!

   Radera
 4. Vi tycker också att Sverige borde vara bäst på djurskydd, helt klart är det en ska som vi måste bli mycket bättre på! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, djurskyddet verkar tyvärr hamnat i skymundan. Det kanske inte ger så många väljarröster?

   Radera
 5. Vi håller med att Sverige borde ligga i topp på djurskydd! Men som de andra säger är det mycket "vi" borde bli bättre på :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja, det finns många områden vi kan förbättra. Men jam tycker de ska börja med djurskyddet!

   Radera
 6. Vi borde absolut vara ledande på djurskydd! *stampar med tassen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, det finns ingen anledning till att vi hamnar i bakvattnet när det gäller djurskydd.

   Radera
 7. Finns inte ett enda skäl till att Sverige inte skulle vara världsledande! Men bra att det finns människor som kollar upp hur det är och berättar sanningen. Nu gäller "bara" att få dem som bestämmer att ta till sig det och börja besluta BRA saker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det verkar som om djurskydd inte ger så många väljarröster. Vi måste nog får människor att agera!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...