onsdag 22 april 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har vi hållt tassarna för en av våra kompisar igen.

När hon kom till katthemmet trodde vi och vår vettis hon var dräktig.  Vi väntade och väntade. Hon blev allt rundare. Till slut började vi bli oroliga. Tänk om det inte var ungar i magen utan nåt annat?

Vi sa att om hon inte kommit igång som i måndags skulle vi till vettisen med henne igen. Men i måndags kom födsloarbetet äntligen igång. Hon hade det väldigt jobbigt och när ingen unge kommit ut efter nån timme åkte vår hälsoansvariga till vettisen med henne. Där fick hon lite vätskepåfyllning och energitillskott. Det hjälpte och efter ytterligare några timmar hade hon fött 6 söta ungar.

Hon var väldigt medtagen och det gjorde att hon inte riktigt orkade ge mat åt sina ungar. Vår hälsoansvariga tog därför hem både mamma och ungarna och hon har matat ungarna varannan timme hela natten och hela dagen idag. Vi hoppas mamma vilat så mycket snart att hon själv kan ta hand om sina ungar.

Vi kan inte låta bli att undra vad som skulle hänt med henne och ungarna om hon gått kvar där ute, utan hjälp och utan värme. Det hade nog inte gått så bra varken för henne eller ungarna.

16 kommentarer:

 1. Vilken tur att hon kom HEM till katthemmet.
  Hon hade ju aldrig klarat varken sig eller sina kattbebisar.
  Hoppas nu att hon själv orkar att dia dom så dom växer till sig.
  Och er hälsoansvariga har gjort ett jamar stort arbete för att hjälpa dom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vår hälsoansvariga är bara bäst!

   Radera
 2. Oj, oj, sex ungar! Och ja, det var verkligen en oerhörd tur att hon fick hjälp på alla sätt. Den som matar varannan timme dygnet om är verkligen värd en guldmedalj. Det är fantastisk vilket jättejobb ni alla utför!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är inte så lätt att ställa väckarklockan varannan timme hela natten och gå upp och både ta hand om mamma och nappa 6 ungar.

   Radera
 3. Måste ta enormt mycket energi att föda 6 st småttingar. Sån tur att de kom till er i tid. Hälsansvarig har gjort ett enormt arbete att mata alla ett helt dygn. Hoppas mamma snart orkar ta hand om de små.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vår hälsoansvariga kämpar hårt för att mamma ska bli stark och orka ta tass om sina små själv.

   Radera
 4. Vilken tur att kattmamman hann komma in och att alla ni på katthemmet gör ett sånt fankatttiskt jobb.Håller tassarna för att mamma katt piggar på sig och att det går bra med alla småttingarna.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi hoppas också att det går bra för allihop.

   Radera
 5. TUR att NI finns
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det är tur att det finns många som tar hand om hemlösa katter. Tråkigt att vi behövs, bara.

   Radera
 6. Vilken fankattisk hälsoansvarig ni har som matar ungarna dygnet runt! Hoppas mammakatt piggnar på sig snart så hon orkar ta hand om ungarna.
  Tänk vilken tur de hade som kom till er, annars hade nog ingen av dem levt idag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi tror inte heller att vare sig ungarna eller mamma klaraat sig bra om hon inte kommit till katthemmet i tid.

   Radera
 7. Vilken tur att hon fick komma in! Det hade nog inte slutat väl om hon fått klara sig själv där ute

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, nä, det tror inte vi heller.

   Radera
 8. Alpha och Zinga22 april 2015 23:07

  Som vi vet är ni bara så bra för oss kattar!! Bra jobbat igen! får be vår människa att skicka lite vardering på ert konto, får se han kan göra så i st f att köpa fin mat till oss, vi är ju redan nöjda med hans matvanor (bör inte avslöja men vi får riktiga bitar lax!!mjam) Det är så gott att vi inte orkar äta andra rå fisk / kyckling.

  (Vi äter torrfoder på dagtid, men när vår husse kommer hem efter han har gjort sitt på vad han kallar jobb... så får vi lite extra..)

  För er kännedom så har han öppnat sin balkong. härligt med nya platser men lite så där med alla nya ljud. Vi, framför Alpha undrar hur man kommer utanför nättet han har gjord rundom. Får se..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alpha och Zinga, har sett att ni redan ordnat så att er husse satt in en slant till katthemmet. Stort tack. Varenda krona behövs.
   Vad skönt att ni kan gå ut och lufta pälsen nu!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...