måndag 13 april 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Nu har jag klarat av dagens styrelsemöte. Inga viktiga frågor behandlades tyvärr. Hörde inte ett pip om godis eller några andra viktiga frågor.

Efter mötet blev det i alla fall lite godisutdelning. Tyvärr var det en sort som jag inte är så förtjust i, så mina kompisar fick min ranson istället.

Såna misstag skulle lätt kunna undvikas om godisfrågan kom upp på styrelsemötena. Då skulle man kunna utse några ur styrelsen som dels skulle göra en förteckning på vilken katt som gillade vad, dels se till att det godiset alltid fanns och ATT DET DELADES UT!

Nåjam, jag kämpar vidare. Blogghjälpen sa att hon skulle köpa den sorten jag gillar mest till nästa gång. Hoppas hon kommer i morgon!

19 kommentarer:

 1. De borde helt klart behandla viktiga frågor som godis! Varför inte göra ett godisschema? Vilken katt som gillar vilket godis och framför allt en miniranson som alltid skall delas ut och varför inte även en checklista så att ingen missar att dela ut rätt gottis.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja, visst! Hur svårt kan det vara?

   Radera
 2. Det var verkligen en viktig sak du tar upp! Hoppas att någon gör en sån lista, så ni alla fick det rätta godiset, som ni gillar allra bäst :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jaaa, det är verkligen på tiden!

   Radera
 3. Så förargligt att det var fel godis.
  Sånt får inte upprepas, ditt förslag om förteckning ang vilket godis var o en katt tycker om bör ju verkligen tas hänsyn till.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, nä, ett sånt misstag för verkligen inte upprepas!

   Radera
 4. Men?.... visst ska väl VIKTIGA frågor tas upp på ett styrelsemöte?... Vad pratar de om hela tiden, det kan ju inte vara pensionatsbygget för det sköter ju DU Rubina om!....Upprörande att du fick fel godis, du som verkligen jobbar så hårt och har ständig jour!.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jag tror de bara sitter och tramsar på mötena. Jag har i alla fall inte märkt att de diskuterat nåt viktigt!

   Radera
 5. Klart som tonfisksspad att det ska göras en lista om vem som ska ha vilket gottis!
  Hoppas det görs snarast så att någon mer fadäs med fel gottis upprepas!


  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, ja, det är verkligen ett akut problem. Måste nog ta i med hårdtassarna.

   Radera
 6. Ytterst slarvigt! Matte glömde mosset som hon lovat att ta med till er. Ska påminna henne på söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det verkar som om hela styrelsen glömmer allt viktigt!

   Radera
 7. Gottisar är ju jätteviktigt! Tror nog Bloggghjälpen kommer med dina favoriter imorgon! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, det hoppas jag verkligen!

   Radera
 8. Alltså, allvarligt....vad avhandlades på det där styrelsemötet egentligen? Nä, nu får du allt försöka styra upp det hela, så det blir någon ordning! Jo, jag vet att är lätt att jama, och att så många bloggkatter försökt sätta ner tassarna. Att det ska vara så svårt att få rätsida på det här problemet???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du förstår, det är inte bara det att blogghjälpen eller nån annan inte tar upp frågan till diskussion - det finns helt enkelt inget intresse för frågan! DET är det allvarliga.

   Radera
 9. Alpha och Zinga14 april 2015 01:07

  Vi Alpha och Zinga förstår inte den diskussion om godis som man gillar eller inte. Hittills har vår ny matte försökt flera sorters godis och blöttfoder men inte han har lyckats hitta något som vi gillar. Vi föredrar faktiskt hans torrfoder (RC sterilised tror vi det hettar, och ni vet att det är bäst för oss att vi blev kastrerat :( )

  vi förstår att han är besviken och vi kommer försöka låtsas att han har gjort riktiga fynd! men vi är lite skeptiskt, han har ju så härliga bitar torrfoder!

  Om vi förstod honom rätt kommer vi småka rå ägg imorgon och har han även tinad lite lax åt oss. Fin man tycker vi att han är men vi har lite tid kvar innan vi kan på riktigt säga att vi är vänner och tycker om hans mat. Han försöker i alla fall nöja oss!

  Tack Rubina att vi fick vara kompisar på katthemmet men vi är ännu mer tacksam att vi fick ett livslängd hem efter ert hem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alpha och Zinga, alla katter gillar ju inte godis, och då behöver man så klart inte äta det. Men de katter som gillar godis måste få det! Undrar hur rått ägg smakar. Ska vara bra för pälsen har jag hört. Ni och alla andra katter som fått ett för-alltid-hem har all anledning att vara glada. En dag kanske det är min tur.

   Radera
  2. Alpha & Zinga16 april 2015 23:43

   Vi har lärt oss lite mer om svenska vokabulär efter senaste inlägg och får be om ursäkt hos vår husse (jajamen det är en han så inte en matte!)

   Sedan sist har vi enligt honom gjort stora steg framåt, han säger det varje dag till oss, så vi antar han har rätt (vi gör inget annat tror vi men får säga att han verkar vara lugnare och vanligare varje dag vi bor i samma hus som vår husse.)

   vad gäller lax och rått ägg är det lite annat.

   laxen tycker båda A&Z om, Zinga tycker om stora bitar, Alpha föredrar att ha mindre små bitar men smakan på lax jam jam vi älskar de!

   Ägget är lite annat. Zinga sakta men säkert tycker om att äta men Alpha är inte förtjust i detta. Husse får visa lite om hur bra detta är för pälsen!

   Alpha tycker mer om nya nyttiga godis som är bra för att ha rena kraftiga tänder utan 'plaque' som husse har köpt. Zinga tycker inte alls om de, hoppas husse håller koll på hennes tänderna men vi tror på honom. Såklart!

   Sedan får vi säga lite om en curiosa!
   Som några kanske har hört så bor vi hos en husse som kommer ifrån ett litet land lite söderut, nämligen Holland eller Nederländerna som vissa nörds verkar säga.Vi hoppas vi kommer någon gång besöka landet men f.n det blir en lång resa!
   Landet husse kommer ifrån är känt om saker som tulpaner, kvarn, långa människor (och kanske även drogar?)
   det kula för oss är väl att husse tycker om holländska ost och när han gör frukost får vi oftast några bitar att smaka på. Vi tror det är värd att lära några holländska ord. Hoppas vi hinner säga saker såsom "Zalm", "Kaas" osv!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...