lördag 18 april 2015

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har vi snickrat som bara den. Snälla snickare Christer  och jag planerade som vanligt dagens arbete och allt gick precis så som vi ville. Snälla Kerstin och snälla Per-Erik målade så det blev ännu finare inne på vårt pensionat.

I morgon fortsätter jobbet som planerat.

På eftermiddagen mellan 15-17 blir det öppet hus, loppis och fika också!

Sen har vi en tråkig sak att berätta också. I förrgår natt födde en av våra kompisar fyra ungar. En av dem var väldigt svag, men vår hälsoansvariga tog hand om den och gav den mat varannan timme dygnet runt. Den kunde inte äta själv. Idag på eftermiddagen somnade den in.

Även om det inte var oväntat är det väldigt sorgligt när sånt händer. Vi hoppas att de tre syskonen klarar sig bra i alla fall. De verkar vara pigga.

8 kommentarer:

 1. Vi håller tassarna för att mamma katt och hennes tre små ska få växa upp till stakra och busiga katter :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, det hoppas vi också.

   Radera
 2. Hoppas hoppas att de tre resterande ungarna klarar sig och växer som de ska.
  Tyvärr händer sådant här men som du jamar, det är alltid lika sorgligt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, man märker ofta ganska fort om de har en chans eller inte, men ändå vill man inte ge upp.

   Radera
 3. Åh vad tråkigt, men han fick den bästa omsorgen han kunde få innan han gick över regnbågsbron!

  Matte säger att hon kanske hälsar på dig i morgon eftersom du är så söt. Vi får se om hon hinner, just nu åker hon till landet på dagarna och nätar in altan och bygger nätfönster innan vi ska få åka ut..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, ja bättre vård kunde den knappast fått. Din matte hann inte med oss idag, men vi hoppas hon kommer en annan dag istället.

   Radera
 4. Åh vad tråkigt att höra om den lilla misseungen! Men tänk ändå vilken tur mammakatten hade som kommit in till er, annars hade kanske inte nån av ungarna klarat sig. Nu vet vi att både hon och ungarna kommer få det bra.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är nog ingen bra upplevelse att föda ungar ute överhuvud taget och särskilt inte nu när det är ganska kallt på nätterna.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...