torsdag 31 oktober 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Igår lyssnade jag på ett program på radion. Jag hade inget särskilt för mig så då passade jag på att lyssna.

Det var en gubbe som talade om feletoner och hur tvåbeningar handskas med dem. Han sa nåt som jag funderade lite på sen. Nämligen att eftersom alla hela tiden ska vara uppkopplade och berätta vad de gör så blir de så fokuserade på sig själva. De måste hela tiden berätta nåt spännande. Ibland hittar de på sånt som inte hänt till och med, bara för att få uppmärksamhet.

Det som oroade mig var att eftersom de har så mycket fokus på sig själva struntar de i andra. De hinner inte med andra helt enkelt.

Men så kan det väl inte bli? Vem ska då ta hand om till exempel hemlösa katter på ett katthem? Jag hoppas istället att fler ska inse vilken lycka det innebär att hjälpa andra. Här på vårt katthem blir alla jätteglada så fort nån av oss fått ett bra hem. Nog borde väl fler kunna stänga av sina feletoner ibland för att hjälpa oss?

8 kommentarer:

  1. Vi har en sådan tur att vår matt avskyr feletoner *kurrar*. Hon pratar inte gärna i dem ens om hon behöver det... så här är det ingen risk att hon reser sig för att svara i feletonen om man ligger och gonar sig i hennes knä. Hoppas att ni också får en sådan matte eller husse!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, åhhh, en sån matte vill jag också ha!

      Radera
  2. Husse har en sån där Mjausung som han jämt leker med. Men han glömmer ändå aldrig bort oss katter. Det tillåter vi nämligen inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, om han inte glömmer er så kan han ju få leka lite med sin Mjausung.

      Radera
  3. Min matte har 2 Mjausungar en liten och lite större som hon brukar leka med , men om jag kommer så tar hon bort dom :)
    Kan ju vara bra att vara uppkopplad på telefånen också för dom blir man ju även uppdaterad om katter som är i nöd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, när majusungarna används för att hjälpa katter i nöd är de helt OK.

      Radera
  4. Mjausan, vår matte är liiite som Sippos, Tindras och Viskas husse, hon leker oxå ofta med sin mjaufån, MEN hon glömmer oss aldrig. Det skulle vi aldrig tillåta.
    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, det är bra att ni aldrig tillåter matte att glömma er. Fast det tror jag inte hon gör ändå.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...