söndag 27 oktober 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag ska jag visa att jag förstår mig på politik också. Jag brukar inte göra politiska inlägg, men idag blir det nog ett undantag.

För några år sedan blev blogghjälpen ombedd att följa med en person till Botkyrka Kommun.  Personen hade skrivit ett medborgarförslag, som det så vacker heter. Förslaget var att kommunen skulle hjälpa till att starta ett katthem i Borkyrka.

Det skulle verkligen behövas, för det finns väldigt många hemlösa katter där.

Blogghjälpen sa OK och hon, den som skrivit förslaget och en person till som arbetar med hemlösa katter i kommunen blev kallade till ett möte kl 18.30 en kväll.

 De 3 personerna hade aldrig varit i kommunhuset tidigare och hade ingen aning om hur det hela gick till. De var i alla fall där i god tid och frågade i receptionen vart de skulle ta vägen. De blev anvisade var de skulle vänta och satte sig där. Det fanns inga andra än dessa 3 som satt och väntade, så de var väldigt lätta att upptäcka.

Klockan blev 18.30, den blev 18.35. Klockan 18.40 reste de sig och knackade på en dörr där möte pågick. De frågade om det var här de skulle vara när det gällde att diskutera katthem. Nej, det var i salen bredvid. Så de gick dit. När de frågade de närvarande när diskussionen om katthem skulle äga rum fick de veta att frågan redan hade avhandlats och avslagits!

Blogghjälpen kunde inte hålla inne några väl valda ord om hur oförskämt detta var. Efter en stund kom nån av ledamöterna ut till dem och förklarade att de inte kunde ta upp frågan igen.

Det följde viss korrespondens efter detta, men faktum kvarstod - ingen mer diskussion.

När blogghjälpen häromdagen läste att samma kommun utan att blinka kunde satsa uppemot en halv miljon kronor för att de skulle få delta i Körslaget i TV, ja, då började hon verkligen undra hur prioriteringarna görs.

För de pengarna kunde väldigt mycket ha gjorts för hemlösa katter. Dessutom kunde många arbetslösa få nåt vettigt att göra. Men - det är klart att det är viktigare att visas i TV!

9 kommentarer:

  1. rent oförskämt! De borde bitas!

    SvaraRadera
  2. Ibland finner man inga jam om hur dumt en del politiker beter sig!
    Det är ofta som de inte verkar kunna tänka längre än näsan sträcker sig.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Fy jam så oförskämt att inte ens gå utanför rummet och se om någon väntade där och ändå mer fyjam att dom inte kunde ta upp frågan igen !!
    JA , man kan verkligen undra hur dom där politikerna prioriterar ??

    SvaraRadera
  4. helena westerlund27 oktober 2013 kl. 19:57

    helt ruttet

    SvaraRadera
  5. Det är riktigt illa tycker vi. Nosbuffar

    SvaraRadera
  6. FY JAMANS så oförskämt, Suckjam.
    Hur tänker en del politiker?
    Ruttet som: Helena Westerlund säger, håller vi jamans med om.
    Tv för dom är tydligen viktigare än katthem.
    *Stampar med tassarna*

    Tass tass

    SvaraRadera
  7. Riktigt dåligt! *morrar* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  8. Morr!
    Är faktiskt olagligt att lägga kommunala pengar på reklam åt privatpersoner. Gillar Dogge men han säger själv att bättre reklam kunde han inte fått.

    SvaraRadera
  9. FRÄÄÄÄÄÄS! Dumma kommun!!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...