onsdag 16 oktober 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Har ni tänkt på att det börjar bli kallt ute på nätterna? Det gör mig väldigt orolig. Det finns nämligen många kompisar där ute som inte får gå in  nånstans och som inte har nån som ger dem mat.

Flera av dem ska ha eller har nyligen fått ungar också. Hur tror ni de mår? Det  minsta man kan begära är väl att man får växa upp i en varm, trygg miljö med snälla människor som tar hand om en? Men det gäller visst inte katter.

Därför vill jag än en gång jama till alla: TÄNK EFTER INNAN NI SKAFFAR KATT. KASTRERA ERA KATTER. MÄRK OCH REGISTRERA ERA KATTER.

Det är inga konstiga saker egentligen, men när man låter bli att göra allt detta får det väldigt tråkiga konsekvenser för väldigt, väldigt många.

9 kommentarer:

  1. Man borde kasta ut såna dumskallar i snön utan kläder. *stampar ilsket*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja, de hör sannerligen hemma där!

      Radera
  2. Vi kan bara jama instämmande! Vi tänker ofta på de stackare som är övergivna ute i kylan.
    Idag fick vi den fina almanackan från er och jamarns vad fin den var! Vi gillade också de fina texterna på varje sida. Den har du tassat ihop bra!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, Vad kul att du gillade texterna. De har jag jobbat mycket med. Man blir ju van efter att ha bloggat ett tag.

      Radera
  3. Ja, vilka stackare som måste vara ute i det kalla! Jag är så nöjd med att få komma in på kvällarna nu, så jag känner verkligen för de stackars katterna som inte har någon öppen dörr att tassa in igenom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, man tror inte det ska finnas katter som inte får komma in nånstans när det blir kallt, men tyvärr finns det jamarmånga.

      Radera
  4. Mjau visst är det synd om alla katter som inte får/kan komma in i kylan. Jamar som Sippo, dom borde kastas ut i snön utan kläder, så får dom känna på hur det känns.

    *stampar ilsket med tassarna.*

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. 'M, T, S, ja man önskar verkligen att de skulle få känna på hur det känns att inte få komma in i värmen.

      Radera
  5. Här kommer en till som jamar instämmande !
    Är ju inte för mycket begärt att alla kattägare ser till att deras katter blir kastrerade/sterilicerade och ID-märkta och Registrerade !

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...