lördag 28 september 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat hårt på vissa saker.

I veckan ringde nån som köpt en kattunge på blocket och bad om råd för kattungen hade bara legat under soffan och skrikit hela natten.

När vi frågade lite mer framkom det dels att ungen inte var 12 veckor, dels att ägaren inte hade nåt sällskap till kattungen. Undra på att den var livrädd efter att ha separerats från sina syskon och sin mamma.

Därför säljer vi, och inga andra seriösa katthem heller, en ensam kattunge till någon och aldrig nån som är under 12 veckor över huvud taget. 

Tänk om de hade vänt sig till ett seriöst katthem direkt. Då hade de sluppit problemet eftersom vi kunnat tala om för dem hur det ligger till. Stackars alla kattungar som hamnar i hem där ingen förstår deras behov.

4 kommentarer:

  1. Hur gick det för den stackars lilla kattungen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppas ägarna tog sitt förnuft till fånga. Vi sa åt dem att kontakta säljaren och endera ta en kattunge till eller helst lämna tillbaka den de redan tagit.

      Radera
  2. Tänk om det kunde bli så att det blev vedertaget att aldrig köpa en kattunge av oseriösa uppfödare. Om det blev en ordentlig lag på att kastrera och sterilisera alla katter och märka samt registrera dem. Då skulle vi kanske få stopp på sådana här osäkra och oseriösa uppfödare - samt slippa oönskade kattungar. Kanske en utopi, men en dröm.

    Kram från gammelmatte Gitte i Otterbäcken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kanske är det en utopi, men vi får aldrig ge upp hoppet. Vi måste fortsätta arbeta för att ALLA katter får det bra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...