fredag 27 september 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

 Jaha-jam. Så var det dags för lite helg igen. Jag är inte så förtjust i helger. Jag tycker mest om vardagar när det är människor här hela dagen.

Men jag tycker om helgerna också, för det är alltid snälla människor som ställer upp för oss och hjälper oss med städning, mat, vatten och lite gos. De är fantastiska, alla volontärer som de kallas.

Z har fått en lite större krage på sig idag, för han kom åt att slicka sitt sår på svansen igår. Det får han inte göra, det måste få läka i lugn och ro.

Många kanske tror att det bara är Z som får kostsam vettisvård här på katthemmet. Så är det inte. Tyvärr är det många katter som inte mår bra när de kommer till oss.

Vi har bl a en liten tjej som kom in ensam, bara några veckor gammal. Det var bara "skinn och ben" som blogghjälpen sa. Då är et bråttom, för en så liten unge klarar sig inte länge utan vård. Det rann ur båda ändar på henne. Hon fick åka direkt till vettissjukhuset. Där fick hon ligga med dropp över natten. Det kostar många pengar. Nästa dag var hon inte bättre och vettisarna frågade om vi skulle fortsätta eller låta henne somna in. Vi beslutade att hon skulle få chansen genom att ge henne dropp ett dygn till på vettissjukhuset.

Det visade sig vara ett bra beslut. Idag mår hon jamarbra och vi hoppas hon snart får ett kanonhem. Det är hon, och alla andra katter här på katthemmet. värd.

8 kommentarer:

  1. Först, så FIN du är där du sitter! Vilken blank och snygg päls du har! Och än en gång klappar jag tassarna för alla människor där på katthemmet som så osjälviskt ställer upp. Tänk vad många små liv de har räddat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja de har räddat många liv, mina volontärer. Mitt, bland annat.

      Radera
  2. Jag är så imponerad av alla som ställer upp och hjälper till på katthemmen! Dessa volontärer som så helhjärtat går in för att hjälpa alla de små katterna som ännu inte fått egna "för alltid-hem".
    Du är en väldigt vacker kisse - och klok är du också. Hoppas att du får en egen matte eller husse att ta tass om snart!

    Stor tasskram från Gammelmatte Gitte i Otterbäcken, som också hoppas att få vara frisk och kry nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jag vill ha ett hem som det Jenny och Majsan och många andra katter som har kanonhem fått. Och jag vet nog att er matte hjälper till på katthemmet i Kristinehamn, förutom att hon och gammelmatte tar hand om alla katter och en skällis, hemma.

      Radera
  3. Klappar tassarna för att lilla kattungen fick en så bra chans hos vettisen, hurrjam för dom. Så jamans GLAD man blir, *Torkar tårarna*

    Så fin du är på bilden, mjau

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, vi är så glada för alla kissar vi lyckas göra friska och placera i bra hem.

      Radera
  4. Hej stilige du! Ni som tar det ansvar som ägarna borde gjort, om alla katter, gör ett fantastiskt jobb! Nu har vi fått årets, eller nästa års, kalender och där var många fina missar. Tack och bock!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, din matte och husse har verkligen också gjort mycket för att vi ska få ha det bra. De har hjälpt oss jamarmycket med att bygga katthemmet bland annat.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...