torsdag 26 september 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag ska ni få se en bild på en av mina kompisar. Det är Z, han som hostar, ni vet. Han ska få komma till en specialist om några veckor så han blir ordentligt undersökt. Vi hoppas de ska hitta vad som är fel med honom.  Vi tycker han har blivit lite bättre, men han mår inte riktigt bra än.

Häromdagen hade blogghjälpen besök av en snäll kattvän. Hon vet precis vad en lite katt behöver. Godis! Så för att muntra upp Z lite hade hon med sig godis till honom. Han tyckte det var jamargott. Men som vanligt skulle det snålas. Han fick inte allt godis på en gång, utan det ska "sparas". Löjligt!

Vi andra katter fick annat godis av blogghjälpen - för lite förstås, men bättre än inget.

6 kommentarer:

  1. Vilken vacker katt han är. Och så bra att han får komma till en specialist! Det känns så fint att läsa om hur mycket ni satsar på katternas hälsa och välbefinnande. Tänk om alla gjorde som ni när en liten katt blir sjuk. Jag ser att Z inte längre har kragen på sig. Betyder det att såret vid svansen är helt läkt?
    Jag tycker förresten att jag ser morrhår i nedre högra hörnet på bilden. Är det kattkompisens? Eller är det kanske blogghjälpens?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, om Zs förra människa skött honom som man ska sköta en katt, hade Z knappast haft några problem idag. Men nu har han det. Kragen tar vi av när han är under uppsikt, annars måste han tyvärr ha den på sig fortfarande. Och morrhåren du ser tillhör Damien, Zs bästa kompis.

      Radera
  2. Vad söt Z är! Hoppas specialisten kan laga honom!
    Tänk att det alltid skall hålla på och snålas med godis, vi förstår inte det där. Sen förstår vi ännu mindre varför det skall sparas (matte är likadan), det kan ju bli gammalt om det ligger för länge.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja som du märker gör vi allt för att Z ska bli lagad igen. Själv jamar han att om han fick fri tillgång till godis skulle han varit frisk för länge sedan. Fast blogghjälpen tror inte det...

      Radera
  3. Tänk vad väl omhändertagna katterna blir hos er! Att sedan godistilldelningen är otillräcklig, det är ett så allmänt problem att det nästan vore underligt om det inte fanns hos er också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja här gör vi allt vi kan för våra stackars sjuklingar. Utom att ge dem tillräckligt med godis! Men som du jamar - vi delar det problemet med alltför många andra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...