torsdag 19 september 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har vår vettis varit här igen. Jag tycker det är lite nervöst varje gång hon kommer, för rätt som det är kommer hon och sticker en. Nu var det förstås en tid sedan jag blev stucken, men det är nog bäst att vara på sin vakt i alla fall.

Vi katter på Södertälje Katthem är i alla fall väldigt glada över en sak: att vi inte är katter hos MP-politikern Mats Olsson i Essunga. Då hade vi nog varit döda allihop nu.

Jag jamade till blogghjälpen att hon skulle maila till Gustav Fridolin och Åsa Romsson och säga att de skulle agera mot den här politikern. Det enda svar hon fått hittills är på FB från nån som heter Per Ängquist och som möjligen jobbar på Miljöpartiet. Så här svarar han: Hej Astrid. Tack för ditt inlägg. Självfallet måste alla följa lagen. Människor som bär andras förtroende måste föregå med gott exempel i detta.

Goddag yxskaft, alltså. Blogghjälpen svarade så här:  Per, antar att du är politiker? Tänker ni göra något i den här frågan?

Hoppas fortsättning följer.

8 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att dom gör något åt detta på MP !
    För även om det rent juridiskt är lagligt att själv ta död på katter upp till 14 dagars ålder genom slag mot huvudet. , så är det YTTERST oetiskt och hemskt !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, en politiker bör ja föregå med gott exempel, och det är är verkligen inte bra alls.

      Radera
  2. Jag skulle också vara på min vakt om det kom hit en vettis. Man vet ju aldrig.
    Vilken urbota fräskorkad människa som behandlar katter så där.
    Fräs!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, bäst att ta det varligt. Ja, urbota fräskorkad är bara början på allt jag skulle vilja jama om honom.

      Radera
  3. HUR kan man bli sån? Ytterst märklig miljö han värnar om??? Hoppas verkligen att Gustav och Åsa offentligt fördömer hans grymheter, och kickar ut honom ur partiet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, det verkar tyvärr inte som om vare sig Gustav eller åsa tänker göra nåt. Tycker inte Fridolin förtjänar sitt förnamn längre!

      Radera
  4. Helt obegripligt hur man bete sig på det viset! Även om det är lagligt är det djurplågeri att låta en katt få kull efter kull med ungar och sen skall man inte ens jama om hur grymt det är att slå ihjäl ungarna. Man måste sakna något mycket väsentligt i hjärnan om man inte begriper att det är bäst för alla att kastrera katten.
    Dessutom måste han vara totalt empatilös och en sån vill inte jag skall vara med och styra Sverige. Hoppas verkligen han blir utsparkad!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi lever faktiskt på 2000-talet och då är det ganska lätt att förhindra att en katt föder kull på kull. Även en kattmamma har känslor och då bli fråntagen sina ungar gång på gång måste kännas hemskt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...