fredag 7 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Har ni sett vilket fint pris Gustav instiftat till all katthemspersonal? Det är såna här initiativ, bland annat, som gör att det känns värdefullt att jobba på ett katthem.

Man jobbar inte där för att tjäna pengar eller för att "göra karriär". Tvärtom. Man jobbar där bara för att man vill hjälpa katter som har det svårt. Vår belöning ligger i att se att en hemlös kisse får ett bra hem.

De som jobbar på ett katthem borde uppmärksammas mycket, mycket mer. Utan alla människor som går upp tidiga mornar i ur och skur, mörka kvällar, som ställer upp på loppisar, julmarknader och annat för att dra in pengar till verksamheten, som ställer upp på öppet hus, som gör hembesök, som raggar gåvogivare m m, utan dem skulle katthemmen inte kunna existera. Det är DE som är hjältarna. Och det är de som får Gustavpriset 2012!

10 kommentarer:

 1. Det är verkligen helt fantastiskt vilka hjärtan alla dessa människor har. Tänk så mycket godhet det finns. Det inger hopp. Men åh, om jag hade några miljoner att dela ut jag, som nobelstiftelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, visst hade det varit kul om du haft några miljoner att dela ut, men vi är stolta över att får Gustavpriset även utan miljoner.

   Radera
 2. Fint pris ni har fått där på Södertälje katthem, mjau
  Mjau, ja TÄNK OM alla katthem var som ni, så skulle det inte finnas så många hemlösa katter, tror vi.
  Önskar oxå att man hade några miljoner att dela ut,
  men tyvärr så är man inte i den situationen.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag tycker att alla ska göra så gott de kan efter sin förmåga. Det är inte många som kan avvara några miljoner, men man kan göra mycket för en hemlös katt ändå.

   Radera
 3. Oh, Kattulerar till fina priset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, Tack! Vi skulle nästan vilja dela med oss till din matte och husse som hjälper oss så mycket med att bygga ett nytt katthem.

   Radera
 4. Vi tycker att ni alla förtjänar detta fina pris. Jamarstort grattis till er alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, tack! Bättre pris än Gustavpriset kan ett katthem knappast få?

   Radera
 5. Kattulerar till det fina priset! Vi injamar till fullo! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, tack! Vi är jättestolta allihop.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...