onsdag 12 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Ibland har vi nåt som heter prao-elever här på katthemmet. De brukar vara här nån eller ett par veckor. Jag tycker det är spännande att se hur olika de är. En del gör nästan ingenting. Sitter vid ett bord och spelar dataspel och man får hela tiden säga åt dem vad de ska göra. Då gör de i bästa fall det, sen inget mer.

Men så finns det andra. Just nu har vi tjejer här som är alldeles otroliga. De gör vad de ska, de tar egna initiativ och de är jamartrevliga.

När de är färdiga med alla "måsten" går de inte och sätter sig och spelar spel eller nåt annat som inte vi katter har nån nytta eller glädje av. De kommer in och gosar med oss katter istället! Och det fantastiska är att de inte bara går in till katter som vill gosa. Nä, de kommer in till kissar som är lite blyga och t o m rädda också!

Jag har sagt till dem att jag tycker de ska vara hos oss jämt, men de säger att det inte går, för de måste gå i skolan också. Det kan jag ju förstå, men jag hoppas de kommer tillbaka till oss sen, i alla fall som volontärer.

Visst är det kul att det finns såna unga människor också?





12 kommentarer:

  1. Så BRA att ni har duktiga och snälla tjejer där! Allt som är positivt sprider sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, det tror jag också. Mer positiva nyheter.

      Radera
  2. Mjau, så bra med såna snälla tjejer. Tycker att de kunde få plugga samtidigt som de gosar med er. Kanske ta med en katt eller två till skolan. Ni kan ha jamarkul på håltimmarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, vi kanske inte vill åka med till skolan, jag tror det vore bättre om snälla elever kom hit!

      Radera
  3. Det är jamarbra att ni har prao-elever - faktiskt tycker vi klosterkatter att alla ungdomar borde få chansen att jobba med djur, så att de lär sig hur viktigt det är och hur mycket det ger! Kunde man inte föreslå skolorna det? Det finns ju många djurhem i landet, så nog borde det gå att ordna åtminstone en eller ett par dagar för varje elev?

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, det är ingen dum idé. Tänk om alla elever fick se hur fantastiska vi katter är!

      Radera
  4. Just såna ungdomar är ju jätteviktiga! Hoppas att de fortsätter att komma och hälsa på även efter praon.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja man måste ta tass om dem så de fortsätter hjälpa oss.

      Radera
  5. Hurrjam för såna tjejer!
    Vi håller tassarna för att de kommer tillbaka efteråt också.
    De kommer säkert berätta för alla sina vänner också om vilka fina missar det finns hos er, kanske kommer det någon som vill bli kattägd och tittar också.
    Här är vi fortfarande utan dator men vi håller tassarna för att vi får hem den innan helgen men matte vågar inte lova det.
    Men nu får du snart flytta hem. Mjausingen vad spinnande!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, om inte den där datorlagaren gör sitt jobb illa kvickt får ni säga till mig. Då ska jag mobilisera alla katter här så vi frääääser åt henne/honom!

      Radera
  6. Mjau så snälla prao elever ni har som kommer och hjälper er där på katthemmet. Borde finnas fler av dom. Dom som verkligen vill hjälpa till.
    Hoppas oxå att dom kommer tillbaka och leker med er sedan.
    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, de är jamarvälkomna tillbaka. Hoppas de känner det.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...