onsdag 5 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Idag hade blogghjälpen tänkt komma till katthemmet ett tag. Men det var bra att hon inte gjorde. Först var hon alldeles insnöad, i rent bokstavlig mening också. Sen hostar hon så hon skrämmer slag på alla i omgivningen.

Jag vill ju varken bli skrämd eller förkyld. Tänk att behöva åka till sitt nya hem med halsduk och nosdukar. Man trasslar ju så lätt in tassarna i halsdukar. Jag vill vara i form när jag ska åka!

Det är svårt för våra tvåbeningar att ta sig till katthemmen när det är sånt här väder. Jag undrar varför det behöver vara sånt väder.Varför kan det inte få vara lite lagomväder så de inte behöver kämpa som bara den bara för att ta sig hit? Dumma väder. De ger oss ju så mycket av sin fritid ändå. Vad skulle hända med oss om de inte kom *ryser*.

Nu hoppas jag att det blir fint väder hela vinterna, våren, sommaren och hösten och lika fint kommande år.


18 kommentarer:

 1. Lite mindre av allt det vita, tack!
  Inte kul med snöstorm direkt...
  Nu är det inte många dagar kvar innan du får flytta till matte :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, hoppas det blir fint väder tills jag ska flytta. Vill inte att matte åker ut i dåligt väglag och det händer nåt när hon ska hämta mig.

   Radera
 2. Injamar helt och fullt i din önskan där på slutet! Jag förstår inte alls vad den här snön är bra för?
  Och så hoppas jag att blogghjälpen snart blir av med sin hosta! Tror din matte skulle bli väldigt förvånad om du dök upp i halsduk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, visst är snö onödigt? Ja, matte kanske skulle bli lite förvånad om jag kom insvept i en halsduk.

   Radera
 3. Lite för mycket snö tycker vi också! Klart du vill vara i form när du ska hem det förstår vi! Ta tass om er.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det blir ju mycket att göra när jag kommer hem, så det är nog bäst jag är i bra form då.

   Radera
 4. Vi tycker att det här snöandet är jamareländigt! Tänk på alla missar som inte fått komma in i värmen... hur mår de just nu, mitt i snöstormandet?!? *slokar med morrhåren* Och tänk på alla människor som MÅSTE vara ute just nu, som kör plogbilar eller jobbar på sjukhus eller tar hand om olyckor på vägarna... hoppas att de har ordentligt med kläder på sig, och vantar och mössa.

  Tass från Imma, abbemissa, som skickar en hälsning till blogghjälpen att hon skall krya på sig och ta väl tass om sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, jag tänker också på alla kompisar som inte får komma in i värmen när det är så kallt och eländigt ute. Jag vill att alla kissar ska ha det bra! Blogghjälpen säger att matte ska läsa mailen också!

   Radera
 5. Skickar oxå en tasshälsning till Blogghjälpen att hon ska krya på sig.
  Nu har du inte så långt kvar tills du ska få flytta hem, Tassarna upp.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, blogghjälpen tackar för hälsningar, Jag ska nog se till att hon snart blir pigg igen.

   Radera
 6. Ja uschjam vilket väder det har varit idag. Husse borde också ha stannat hemma, för han mådde visst inget vidare på jobbet och att pulsa genom snön gjorde inte saken bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag tror bara det är barn som ska åka kälke som tycker det är kul med snö, åtminstone när snön hamnar på platser där man kan ramla eller halka.

   Radera
 7. Tycker det är mysigt med snö men så mycket snö behöver det ju inte komma så att människorna inte kan åka till katthemmen.

  Hoppas blogghjälpen kryar på sig, att hosta är ju inte kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, lite vitt puder är OK, men det ska inte vräka ner för det.

   Radera
 8. Skickar spinnhealing och varma omtankar till blogghjälpen så hon blir frisk snart. Din efterträdare måste ju ha hennes hjälp juh.Den där snön är förskräckligt jobbig för många.
  Inte ens mina pippin kommer fram i det så jag har iiinget att titta på, har tråååkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, jag förstår att du har tråkigt, men vänta bara. Rätt som det är försvinner snön och då kommer alla pippin tillbaka!

   Radera
 9. Så tråkigt att blogghjälpen är förkyld. Vi skickar kramar, tasslappar och spinnhealing och hoppas att snuvan inte blir långvarig.
  Snön är inte poppis här heller, må du tro, både matte och katt skyr den som pesten och vill helst bara stanna hemma och mysa. Men bara en av oss får den drömmen uppfylld - gissa vem... :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla & Frasse, både jag och hennes egna kissar tar tass om henne, så hon är nog snart frisk igen. Ha-ha jag gissar att du Frasse är vinnaren!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...