måndag 3 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem brättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Tänk att man aldrig är riktigt nöjd. Vi har ju hittat hem åt många hemlösa katter i år. Snälla människor jobbar på katthemmet på sin fritid. De gör ett fantastiskt arbete. Utan dem skulle nog inget katthem kunna överleva. I alla fall inte vårt.


Även om så gott som alla katthem har någon eller några anställda som har det övergripande ansvaret för katthemmen, så går det inte att betala löner till så många som skulle behövas för att det skulle fylla behoven.

SVEKATT har skickat ut en enkät till ett antal katthem. 42 organisationer har svarat. Frågorna var hur många katter de omplacerat under 2011 och hur många volontärtimmar som behövs per vecka för att driva verksamheten.

De här 42 organisationerna omplacerade 5 600 katter 2011. Det har krävt 236 248 timmars volontärarbete! Om alla skulle ha betalt efter förtjänst skulle det kosta 37 miljoner kronor. Ändå har man då inte räknat in t ex styrelsens arbete, arbete som läggs ner på marknadsföring, att samla in pengar till verksamheten, kostnad för hembesök, kostnad för transport till veterinär, jourhem etc.

Men trots att så många hjälper oss hemlösa katter, så skulle jag vilja att ännu fler engagerade sig, så att ännu fler av mina kompisar kunde tas om hand och få hjälp att få ett kärleksfullt hem. Sånt här tänker jag särskilt på när det är så kallt ute som det är nu. Ni kan se en bild som jag lagt ut på vår hemsida . Så illa kan det gå om en stackars kisse inte får hjälp i tid.

Så hjälp oss att hjälpa ännu fler katter. Ni kan göra det på så många sätt, och jag vet att de flesta av er redan gör det. Och då jamar jag inte bara om att skänka pengar, vilket naturligtvis är väldigt viktigt. Jag jamar också om att t ex berätta för vänner och bekanta att de kan ta hand om en hemlös katt. Och framför allt, att ni tar väl hand om era egna katter. Fast det vet jag att ni gör!

12 kommentarer:

 1. Det var ruskigt många timmar! Och rätt många katter också som fått egna hem.Och tänk att du är en av dem, snart.
  Matte tjatar om katthem så folk håller för öronen. Hon vågar inte jobba själv som volontär för hon e allegenisk fast inte mot mig. Men det kan bli värre tyvärr. Så hon tjatar istället. Jag har sett till att min båda tvåbenta är medlemmar så gör de i varje fall något bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, din matte är en riktig toppen människa. Inte nog med att hon tjatar på alla tt de ska skaffa en katt som de tar väl hand om, Hon hjälper till att bygga ett nytt katthem också så att vi kan hjälpa katter som inte har nåt hem. Vi önskar att det fanns många, många fler som din matte och husse.

   Radera
 2. Oj vad klokt du jamar!
  Tänk vad många timmar! *stora ögon* Men oj vad skojsigt att så många missar har fått ecna hem! Även om man känner sig maktlös ibland så är det väldigt många missar som slipper frysa och vara hungriga.
  Tänk vilket fankattiskt jobb alla snällisar gör!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja det är faktiskt imponerande hur mycket många snälla människor gör för hemlösa katter. De borde få medalj allihop!

   Radera
 3. Tänk, så många tusen katter som fått egna hem. Och det bara under förra året! Det är då en evig tur att det finns så många snälla människor som arbetar för oss, till och med utan att få pengar. Bara av snällhet. Jag hoppas den dagen kommer när allt detta arbete också ska värdesättas efter förtjänst av samhället, så man slipper be om pengar hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja det vore verkligen roligt att åtminstone alla kommuner betalade hyran åt ett katthem. Redan då vore mycket vunnet.

   Radera
 4. Visar verkligen vilket toppenjobb katthemmen gör!Håller med Gustav. Sen gör vi det vi kan och tjatar på andra.. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jättebra att ni tjatar på andra. En del förstår inte vilken lycka det innebär att ha katt!

   Radera
 5. Jamars bra att ni fått in så mycket pengar iaf, Tassarna upp!
  Håller med att katthemmen gör toppenjobb.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, nä vi har tyvärr inte fått in så mycket pengar på långa vägar. De pengarna jag nämner är vad arbete skulle vara värt om det betalades ut löner till dem som utför det.

   Radera
 6. Jisses så mååånga timmar det blir !
  Min matte jamar om både katthemmet här i stan och hur viktigt det är att ta väl vara på sin katt och att om katten gör nåt som människan tycker är fel så är det till 99,99 % människans fel !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vilken klok matte du har. Du kan verkligen vara en glad katt!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...