måndag 3 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Sätt buren där så ska vi titta lite på dem sa en tjej när vi kom in i huset. Det luktade katt där och vi hörde också katter som snackade. Vi tittade på varandra och undrade vad som skulle hända med oss nu. Burdörren öppnades och en hand stacks in. Vi backade så långt det nånsin gick in i buren, men tjejen hade långa armar så hon fick tag i oss i alla fall.

Först tog hon ut Falaffel. Han försökte komma loss, men han satt som i ett järngrepp. Tjejen kände lite på honom och sa att han såg jättefin ut, men så rädd han är, sa hon. Ja, det var väl klart. När vilt främmande människor tar tag i en så blir man ju jätterädd. Efter en stund satte hon tillbaka honom i buren och så tog hon fram mig istället. Hon kände på mig också sen sa hon att vi ju verkade friska men att vi inte var kastrerade och att vi antagligen hade mask också. Sen fick jag komma tillbaka till Falaffel i buren och så bars vi iväg till ett annat rum.

Där luktade det också gott, nämligen av katt. Vi fick en egen bur där med mat och vatten och en låda. Först förstod vi inte riktigt vad den där lådan gjorde där, men vi kom på att vi kunde använda den som toa! Det funkade jättebra.

Efter ett tag blev det tyst och lugnt och ljuset släcktes. Det var kväll och vi fick sova. Nästa morgon vaknade vi till vårt nya liv.

Findus och Falaffel

8 kommentarer:

  1. Skönt att ni fick komma in till katthemmet och att ni "bara" hade mask. Hoppas att er människa kommer nu på torsdag och faller pladask för just er.

    Kramar från Helena, Mysis och Krypto

    SvaraRadera
  2. Oj, nu är det så spännande att jag nästan slår knut på svansen! Självklart blir man rädd när någon okänd börjar lyfta och klämma på en. Jag har varit hos vettisen flera gånger, men jag tycker ändå inte om när nån annan än husse lyfter mig. Så måste jag jama att ni verkar riktigt smarta som kom på själva vad lådan var till. Jag var tvungen att övertalas till att använda den. *generad*

    SvaraRadera
  3. Vad bra att det luktade gott (katt), för det kanske kan göra att man känner sig lugnare och tryggare när det är så mycket annat främmande. Matte har kattlukt som hon sätter i vägguttaget t.ex. när människorna skjuter raketer på nyårsafton, men det var kanske riktiga katter som luktade hos er. Smarta ni var med lådan! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Klart det är obehagligt när någon bara hugger tag i en sådär, och ni var väl inte vana alls.
    Tur att det "bara" var mask. Smarta ni var som förstod lådan med en gång! Även om inte ytan var jättestor måste det varit skönt att få vatten och mat och värme. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. HEj Helena, Mysis och Krypto. Visst var det tur att vi inte var allvarligt sjuka!

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Du kanske hade fler saker att välja på som toa, men vi hittade ju inget annat lämpligt i buren. Vi tycker du ska fortsätta låta bara husse lyfta dig!

    SvaraRadera
  7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det finns en sån där lukta-gott grej i karantän på katthemmet också, men vi märkte in det till att börja med. Nu behöver vi inte den, för vi är inte så rädda längre.

    SvaraRadera
  8. Hej Dui och Deco. Det var faktiskt ganska skönt med lite mat och friskt vatten och ett varmt ställe att sova på. Vi behövde ju inte gå och leta efter en sovplats där elaka människor inte såg oss.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...