söndag 30 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Nu har det just varit öppet hus igen. Vi hade ju hoppats att det skulle komma nån som tog hand om vår burkompis Pernilla, men det var jättefå besökare idag.

Vi vet inte vad alla sysslade med, men hit kom de inte.

MEN, det kom i alla fall några besökare. Gissa vilka? Jo, våra blivande mattar! De längtade visst lika mycket efter oss som vi längtar efter dem, så de kom för att se hur vi hade det. Det var jätteroligt att se dem igen. Nu längtar vi ännu mer att få komma till vårt hem. Fast blogghjälpen säger att för varje dag, varje timme, varje minut som går rycker hemresan närmare. Fast en minut kan ju vara väldigt lång, tycker vi.

Nu ska vi försöka samla ihop allt vi varit med om de senaste dagarna. Det är inte lite som hänt i våra liv. Det är kanske det viktigaste som nånsin kommer att hända.

Vi berättar mer i morgon.

12 kommentarer:

  1. Vad tråkigt att det var så få på öppet hus idag.men kul att era mattar kom ! Klart att de längtar efter er precis som ni längtar efter dem. Tänk snart har ni era egna människor som ni kan gosa med så mycket ni vill och ert eget hemma! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul att de kom och hälsade på så ni kan lära känna varandra lite innan flytten!

    Här har vi byggt klösmöbel halva dagen.
    Det var inte så enkelt, så ni skall få lite tips ifall ni också behöver hjälpa era mattar att sätta ihop möbler. Mattar uppskattar alltid en hjälpande tass även om de inte alltid är så bra på att visa det....
    Var med hela tiden när allt packas upp ur kartonger och påsar så ni har koll på alla delar.
    Sortera gärna dem så ni hittar och bry er inte om ifall mattarna protesterar.
    När de sen börjar sätta ihop delarna - var med och kontrollera hela tiden att de tar rätt delar, det är viktigt!
    Protestera om de tar fel. Hjälp gärna till med att ta fram den nästa delen så ni ligger lite före, det blir dem imponerade av.
    Kontrollera hela tiden att allt hamnar rätt (springa ivägen kallar matte det för, men så är det inte alls....)
    Ta gärna en tupplur ibland på delarna om ni blir trötta, det är lätt att göra fel om man är okoncentrerad.
    När möbeln är klar, se till att vara först med att provligga den så att ni vet att den är säker även för mattarna, de har mycket lättare för att slå sig om något går fel för de är inte lika smidiga som oss katter.

    Följer ni de här råden kommer de bli jätteglada för att de har så duktiga och hjälpsamma katter, för inget går ju upp mot en hjälpande tass! ;)
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Synd att så få kom till ert öppet hus. Det var jätteskoj att era mattar kom och hälsade på er. Då känner ni igen deras röster och lukter ordentligt. Vi ska hålla tassarna för att Pernilla också får en människa snart! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Ja svansdansar här med matte. Så glad ja blev. Äntligen skall ni få ett eget hem. Förresten, ni kanske bör be blogghjälpen kolla att er nya familj har gott om Dentabits.

    Gosnos på er!

    SvaraRadera
  5. MEN Findus och Falaffel, så roligt att ni nu kommer att få ett eget hem, *SVANSDANS*
    Synd att Pernilla ännu inte har fått ngn som vill ha henne :(
    MEN det dyker säkert upp ngn matte eller husse som vill ta hand om henne oxå, håller tass på det, mjau.
    Jasså det var inte så många som kom på besök idag/Söndag, tråkigt.
    Tassetass på er båda.
    Blir nyfikna till i morgon, *Fniss*

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  6. Vilken trevlig familj som kommer för att titta till er. Det låter som ett bra hem att komma till. Jag förstår att ni tycker att varje minut gå långsamt. *tass*

    SvaraRadera
  7. HEj Dui och Deco. Det är precis det vi försöker fatta: att vi fått ett eget hem! Tänk, ett eget hem!

    SvaraRadera
  8. Tack Alice för dina råd. Vi har antecknat allt och ska göra precis som du säger. HAde vi inte fått veta det här kanske vi bara hade suttit och tittat på när våra människor byggde, och tänk så tokigt dete kunde blivit då!

    SvaraRadera
  9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det känns jättebra att våra människor kommer och besöker oss. Nu längtar vi bara ännu mer efter att få komma hem.

    SvaraRadera
  10. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Vi måste alla hålla tassarna för lilla Pernilla. Hon är jättegullig.

    SvaraRadera
  11. Hej Nea theCat. Vi ska fråga blogghjälpen om Dentabits. Ibland kommer hon och andra med små påsar eller askar med godis i, men vi vet inte riktigt vilka det är Dentabits i. Har förstått att det är jättegodis. Vi kollar!

    SvaraRadera
  12. Hej Sippo. Våra människor är jättetrevliga. DEt enda knäppa är att de inte flyttat in i vårt hus ännu, så vi måste vänta lite till. Fast blogghjälpen säger att "den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge". Låter lite löjligt tycker vi, men så är det nog...

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...