måndag 17 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Idag har vi fått in katter som har fått fina namn här på katthemmet. Det är en hona som kommit in med sina ungar och ungarna har fått namnen Viktoria, Daniel och Filippa. Mamman heter Silvia. De blev döpta när de kom till oss och sitter nu i karantän. De är så små så det kommer att dröja innan de komma ut på vår hemsida, men nu sitter de här med sin mamma och bli omhändertagna.

Annars har det varit ganska lugnt här idag.

Däremot kommer det bli full fart i helgen. På söndag är det nämligen LT-dagen (Läns Tidningen i Södertälje) på Torekällberget i Södertälje. De anordnar sin årliga sammankomst med många deltagare. Givetvis är Södertälje Katthem representerat. Vi kommer att finna där och sälja lotter med jättefina priser, dela ut broschyrer, sälja kläder med katthemmets logga på och informera om vad vi gör på katthemmet.

Det brukar vara många besökare där och vi hoppas så klart på jättefint väder så att många kommer och besöker evenemanget. Kommer du?

Mer i morgon.

8 kommentarer:

  1. Tur att ni finns där och kan välkomna de små liven som kom med sin mamma. Vi håller även tassarna för att ni säljer många lotter och kattsaker till människor, så ni får flera kattiljoner pengar att köpa leksaker för.

    SvaraRadera
  2. Vi vet två jättegulliga katter som bloggar just nu.. men det är så klart toppen att ni tar hand om era nya kompiar. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Då är vi glada att mamma Silvia och hennes ungar har fått plats på katthemmet. Tyvärr har ju ni bröder egna tråkiga minnen av hur det var när inte ni eller er mamma hade någonstans att bo. *sniff* Ni kommer nog att ge en hjälpande tass åt nykomlingarna, gissar vi. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Man så trevligt att ni fått in fler kompisar till er, mjau.
    Hoppas det går lika bra för dom, som för er där på katthemmet, *Tassar upp*
    Ni kommer så klart att ta hand om dom, så dom känner sig lika välkomna.
    Hade vi bott i Sthlm så hade vi säkert kommit, men vi bor lite avsides, :(
    Hoppas ni får in mycket pengar så ni kan köpa leksaker åt er allihop.

    Tass tass
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Det behövs verkligen kattiljoner pengar till oss. Bra att ni håller tassarna för oss.

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Vi gör så gott vi kan för våra olyckskompisar. Om alla tog hand om minst en hemlös katt och kastrerade den så skulle vi ju inte katthememt behövas.

    SvaraRadera
  7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi lovar att ge våra nykomlingar en hjälpande tass när de kommer ut från karantän om vi är kvar här då. Fast det dröjer nog flera veckor eftersom de är så små. De behöver lugn och ro länge.

    SvaraRadera
  8. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Det är både trevligt och inte så trevligt att det kommit flera kompisar hit. Helst skulle vi ju vilja att alla katter hade ett eget hem så de slapp komma till katthemmet. Men det verkar vara en bit kvar tils vi uppnått det...

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...