måndag 31 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.

Idag ska vi berätta om en av våra kompisar, som bodde här på katthemmet tidigare. Han och hans kompis fick ett hem på landet där de trivdes jättebra. Men i vintras försvann han och ingen vet vart han tagit vägen. Det är jättetråkigt men ibland händer sånt där.

Sen har vi en annan kompis, som också fick ett jättebra hem tillsammans med sin kompis. Hänger ni med? De bodde i en lägenhet hos jättesnälla människor. Men vår kompis trivdes aldrig i lägenheten. Han måste bara få vara ute. De flesta av oss brukar vänja sig vid den miljö vi lever i, antingen det är inom- eller både inom- och utomhus, men vår kompis kunde som sagt inte vänja sig vid att bara vara inne.

Då kom en av våra jättesnälla tjejer här på katthemmet på den smarta idén att fråga de som förlorat en katt om de kunde tänka sig att ta emot den här katten som ville ha möjlighet att gå ut.
De diskuterade inom familjen och kom fram till att de ville ge honom ett hem. Så idag har blogghjälpen skjutsat den katten som inte trivdes i lägenhet till sitt nya hem på landet.

Nu håller vi bara tassarna för att han kommer att trivas där tillsammans med två andra katter. Det är inte alltid det är så lätt att smälta in i en ny miljö, men får man bara lite tid på sig så brukar det gå bra.

I morgon berättar vi nog om våra egna förberedelser inför flytten.

8 kommentarer:

  1. Vad tråkigt med kompisen som försvann, vad alla ska vara ledsna och oroliga. Tänk vad kloka de är på katthemmet som kan klura ut det så att alla får det bra! Nu håller vi tassarna för att ni kommer att trivas i ert nya hem! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Fy så tråkigt med kissen som försvann så där. Hoppas den inte lider eller så. *morrhårsdarr* Hyggligt av blogghjälpen att ställa upp för kissen som inte trivdes. Hoppas hans gamla familj inte blir avskräckta från att ha kisse nu.
    *tass*

    SvaraRadera
  3. Oj, vad tråkigt med er kompis som försvann! Hoppas han har det bra vart han nu är.
    Men tänk vilken bra ide era tjejer kom på! De måste vara kloka för att vara tvåbeningar, nästan lika kloka som katter. Det är nog för att de umgås med katter hela tiden, vi har den inverkan på tvåbeningar.
    Vi håller alla tassar och svansar för att er kompis kommer att trivas ute på landet! Han flyttar verkligen dit i rätt årstid, tänk vad många råttor han kan fånga och allt gräs han får ha under tassarna... *drömmer mig bort en stund*
    Vissa saker saknar man som innekatt, men jag skulle aldrig vilja byta mitt härliga liv nu fullt med gos och bus!
    *kurr, kurr*

    SvaraRadera
  4. Så sorgligt att er kompis bara försvann. Som ni jamade, är det sådant som kan hända, men det är säkert jättejobbigt för hans människor att gå och vänta och undra. *sniff* Vi håller tassarna för att den andra katten, som inte ville vara innekatt, ska trivas ihop med alla tvåbenta och fyrbenta i sitt nya hem. Det vore ju en toppensmart lösning, om alla kommer överens med varandra förstås. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Hej Dui och Deco. Ja, hon som klurade ut det här är verkligen en klippa på katthemmet. Hon har ordnat så många, många katter fått det bra må ni tro.

    SvaraRadera
  6. HEj Sippo. Det är alltid tråkigt när en kisse försvinne. Vi hoppas så klart att han dyker upp igen, men eftersom vi inte vet vad som har hänt så är vi fortfarande oroliga. De som lämnade honom har kans kompis kvar i lägenheten. Hon trovs bra där, men kommer nog få en annan kompis från katthemmet.

    SvaraRadera
  7. Hej Alice. Vi tror också att tvåbeningar blir klokare av att umgås med oss katter. Det går att uppfostra dem till riktigt trevliga och smarta varelser, även om det fordrar tid och tålamod. Förstår att du inte vill byta ditt hem mot nåt annat. Du har nog fått ett toppenhem!

    SvaraRadera
  8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst var det en smart lösning vår medarbetare kom på. Och ni ska veta att det är inte första gången hon kommer på nåt sånt här. Och säkert inte sista heller. Såna som hon behöver vi.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...