söndag 16 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus. Det kom inte så många människor på besök. De som kom var mest intresserade av kattungar. Det tycker blogghjälpen är synd. Hon vet att det finns människor som köper kattungar för att de ser så söta och, men att de inte tycks förstå att kattungar växer upp och blir vuxna katter.

Hon tycker att man inte ska köpa katt efter utseendet, utan efter hur katten är. Man älskar sin katt hur den än ser ut när man lärt känna den, säger hon. Den kan var randig, blommig, svart eller lila, det spelar ingen roll bara det är en trevlig katt.

Nu är det inte så ofta vi får in blommiga eller lila katter på vårt katthem, men om vi skulle få det skulle de vara lika välkomna som andra katter.

Nu ska vi äta middag och sen är det snart dags att sova.

Vi ses i morgon.

12 kommentarer:

  1. Hm, jag har då aldrig hört jamas om blommiga eller lila katter. Husse köpte Snuffe som liten kattunge, för han ville vara med enda från födseln. Så har han också väldigt dålig erfarenhet av katthem. *slokande morrhår*

    SvaraRadera
  2. Vad synd att det inte kom så många idag. Men ha tålamod er människa kommer. Uppmuntringsbuffar

    SvaraRadera
  3. Blommiga katter *fnissar så morrhåren darrar* Fast Matte har visat kort på hennes förra katt Oscar som var grå och som faktiskt var lila i vissa ljus, så blogghjälpen har aldeles rätt att det spelar ingen roll för han var högt älskad för vem han var.
    Matte säger ofta att det var jag som valde henne när hon kom till katthemmet och inte tvärtom, och det ligger nog en hel del i det.
    Ni får välja ut en snäll människa och visa hur gärna ni vill flytta hem till henne/honom så skall ni se att det går bra.
    Jag och min kompis Wilma håller alla tassar för er!
    Nosbuffar

    SvaraRadera
  4. Jodå, visst finns det lila katter! Jag vet en cornish rex-katt i Västerås som är lila och jättestilig och det är så sant att man inte väljer katt efter färgen. Det är katt-sonlig-heten som betyder något. Vi här i Otterbäckens lilla kloster har många olika färger på våra katter och vi - pladder och jag - älskar dem alla!

    SvaraRadera
  5. Visst har blogghjälpen rätt i, att det inte är utseendet som är det viktiga, utan att katten och människan trivs ihop. Så hoppas vi, att de flesta kattmänniskor tänker.

    Vi hoppas att det kommer fler besökare till er på katthemmet en annan gång. Det är svårt att vänta, men vi tror att ni kommer att få ett jättebra hem till slut.

    Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Klart att alla katter är PRECIS lika värda, hur dom än ser ut, så deså, mjau
    Det tycker iaf våran matte, för vi kom ju hit av egen fri vilja, för det var vi som kom hit och inte tvärtom. Matte gillar oss lika mycket fast vi är helt olika..
    Synd att ingen vill ha just er just nu :(
    Hoppas på våra 16 tassar att det kommer tvåbeningar en vacker dag och vill ha er båda två.
    Håller TASS på det.
    (Håller upp tassar)

    Tasskram på er!

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  7. Hej Sippo. Som jag skrev är det inte så vanligt med blomminga eller lila katter, så det är inte så konstigt om du inte sett några. Det verkar ju varit väldigt lyckat att husse skaffade Snuffe som kattunge. Tyvärr är det inte alltid som kattungar får så bra hussar eller mattar. I så fall skulle inte så många katter överges. Tråkigt att husse har dålig erfarenhet av katthem. Jag bjuder härmed in honom till rundvandring på vårt katthem, så kanske han ändrar uppfattning. Hälsa honom det.

    SvaraRadera
  8. Hej Dui och Deco. Tack för era uppmuntringsbuffar. Vi behöver dem i väntan på våra människor.

    SvaraRadera
  9. Hej Alice (Madonna). Bra tips vi fick. Vi ska välje ut våra människor och hoppas de förstår vinken. Hälsa Wilma

    SvaraRadera
  10. Hej Gammelmatte Gitte. Om det finns lila katter så varför skulle det inte finas blommiga också? Strunt samma, vi borde bli älskade hur vå än ser ut. Precis som det verkar vara i ert kloster. Önskar att det fanns många, många fler ställen som ert där vi hemlösa katter fick en bostad.

    SvaraRadera
  11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi tror att våra människor kommer så småningom. BÄttre att vänta på de rätta än att få fel hem snabbt, säger blogghjälpen.

    SvaraRadera
  12. Hej Mimmi Chicko Sessan och Tarzan. Bra att ni håller 16 tassar för oss. Det borde verkligen ge resultat.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...