söndag 3 mars 2019

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.
 
Igår var det öppet hus igen.  Man får ju höra en hel del då. Det vi fick höra igår var verkligen häpnadsväckande!

En av våra kompisar, som flyttade till ett eget hem får några månader sen berättade att det hänt nåt förskräckligt hemma hos henne.

Hon hade en egen favoritsoffa. Visserligen sa hennes människor att det inte var hennes soffa, men att hon gärna fick vara i den. Nåjam, så där säger ju tvåbeningar ofta så det tog hon ingen notis om.

En dag när hon tänkte vila en stund i sin soffa - så var soffan borta! Först blev hon jätteledsen, men sen räknade hon ut vem som hade stulit hennes soffa. Det var hennes egna tvåbeningar! Nu blev hon riktigt arg. Hon gick och hämtade sin matte och visade henne den tomma platsen där hennes soffa stått. Hon frågade vad som stod på. Matte försökte försvara sig med att den var gammal och nött, men det gick inte vår kompis på. Det var den finaste soffa hon nånsin ägt!

 Hon skällde då ut matten ordentligt - och alla ska veta att vår kompis kan snacka! Det kunde hon redan på katthemmet.

Vår kompis funderade nu över hur hon skulle gå vidare. Hon funderade på att tillkalla en kattvokat och anmäla sina tvåbeningar för Övergrepp i Sovsak. Men eftersom hon redan skällt ut dom och eftersom hon gillar dom för övrigt har hon beslutat acceptera den nya soffan hon nu fått. Och den får hennes människor verkligen inte ta ifrån henne!

Så tänk på det innan ni byter ut saker där hemma. Se till att vi katter godkänner det först.


6 kommentarer:

 1. Vi tappar ord för hur tvåbeningar kan bete sig. Men bra att de blev utjamade så de förstår till nästa gång. Men ibland blir det bra byten. Matte hade en skinnsoffa som vi tyckte om att klösa på. Men den var inte skön att sova på. När vi började plocka ur stoppningen för att protestera fick matte nog. Den nya tygsoffan är inte bara en fantastisk klösmöbel (även om inte matte tycker det är ok) men den är mjuk och skön att sova i. Ibland kan det bli bra byten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, den gången gick det ju bra - och det var ju tur för matte.

   Radera
 2. Inte kan man bara plocka bort en favoritmöbel så där. Här plockas inget bort mer än att husse fått plocka bort alla krukväxter och satt in dem i ett rum där vi inte får vara. Han säger att han är rädd att de är giftiga för oss men vi tror han ljuger.
  Vi har i alla fall gott om mycket klösvänliga möbler som är bättre än de olika klösbrädor husse har satt upp. Hihi
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, tvåbeningar slösar ofta pengar på att köpa saker vi inte vill ha. Dyra leksaker, klösmöbler - för att inte tala om viss mat och mediciner! Bra att ni har klösvänliga möbler hemma!

   Radera
 3. Verkligen en upprörande rapport från er kompis!! Gränsfall att hon nästan skulle ha kopplat in en advokatt!! Hoppas att hennes människor nu lärt sig en läxa!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, jag tror inte det blir några nya soffor där på ett tag!

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen - en av mina fina bloggkatter har fått ett eget hem och flyttat. I början var nog Isadora den blygaste bloggkatt jag ...