lördag 22 december 2012

Blogghjälpen har ordet


 Så har då ytterligare en av "mina" bloggkatter flyttat.

Det är vid såna har tillfällen man önskar att man kunde stänga av känslorna, åtminstone för ett tag. Det känns tomt och vemodigt, samtidigt som glädjen över att Lady fått ett jättebra hem är stor.

De katter som får bli bloggkatter på Södertälje Katthem är oftast de som, av nån anledning, inte har så lätt att hitta sina människor. Våra kattungar hinner knappast läggas ut på hemsidan innan de fått ett hem, medan andra, vuxna katter kan ha svårare att sälja sig.

Lady var definitivt en sån katt som inte kunde sälja sig. Hon behövde upptäckas av någon som såg hennes potential. För ett par veckor sedan kom hon som såg den.

Lady har inte haft det lätt hittills i livet. Jag tror att många människor varit mycket elaka mot henne. Att hon inte vågat lita på någon är inte konstigt.

När Ladys matte väl hittade henne, tror jag matte kände det som många av oss erfarit, nämligen att när en katt som varit så rädd som Lady varit väl vänder och börjar lita på folk igen, då brukar det bli ett  särdeles fint förhållande mellan matte och katt. Jag tror det kommer bli så mellan Lady och hennes matte när Lady väl förstått att hon är älskad och skyddad mot elaka människor.

Nu ska jag skapa kontakt med Ladys efterträdare. Man kan inte ta vem som helst som bloggkatt. Det är viktigt att man får nån sorts kontakt med just den katten. Vi får se om vi börjar presentera oss redan i morgon eller om vi väntar lite.

Stort tack till alla er som följt och stöttat bloggkatterna på olika sätt. De behöver er!

20 kommentarer:

 1. De som arbetar på katthem eller i akuthem utsätter sig själva för oerhört starka känslostormar. Först skall man fästa sig vid en katt, lära sig älska den (brukar inte vara det minsta svårt) och hjälpa den att stå på egna tassar... och sedan skall man klara av att skiljas från den och kunna glädjas åt att den får ett hem någon annanstans, där den fäster sig vid någon annan människa än en själv. Det ger så oerhört mycket, men gör också ont... man får göra som vid bilkörning, fästa blicken långt framför bilen och koncentrera sig på målet.

  Själv tillhör jag dem som fäster mig särskilt vid de "svåra" katterna. Så Lady och de andra bloggkatterna hos er har allihop vunnit mitt hjärta... och det kommer den nya bloggkatten ocskå att göra, är jag säker på!

  God jul till hela katthemmet! önskar sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, visst gör det ont att skiljas från nån som man fäst sig vid. Din liknelse vid bilkörning var bra. För katternas skull måste vi stålsätta oss och överlämna dem till bra hem.

   Radera
 2. Vi är så glada för Lady!Så härligt när det händer! Bkogghjälpen, du är fankattisk förstår att det är så mycket känslor, mest glädje förtåss men det är ju ändå svårt att skiljas från någon man fäst sig vid.nOsbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är tur att glädjen trots allt tar övertass.

   Radera
 3. Mjau, ja' kan bara hålla me'. Ja' minns ju schelv hur redd ja' var som ungkatt.
  -Tindra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag vet att du var jetteredd, men nu är du ju till och med sekerhetskatt!

   Radera
 4. Jag beundrar verkligen er som jobbar på katthem. Att se allt det hemska ni gör men att ni ändå orkar fortsätta. Att öppna upp hjärtat så mycket som ni gör och sen dessutom orka med att skiljas från katterna när de hittar ett hem kräver en hel del av er som människor.

  Du är toppen käre blogghjälpen! Stor kram och en riktigt God jul till dig, de andra goa medarbetarna på katthemmet och alla katterna så klart :-) En extra nospuss från din fd bloggkatt Nikki (Bertil)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, som tur är finns det många, du själv inberäknad, som försöker göra allt för hemlösa djur. Vi behövs allihop. Ge Nikki en stor puss tillbaka från oss alla!

   Radera
 5. Vi tycker blogghjälpen och de andra på katthemmet är helt fankattiska! Det måste vara så svårt att skiljas från en katt man fäst sig vid även om man vet att det är för det bästa för att den äntligen har fått ett eget hem. Men hjärtat tänker inte alltid logiskt...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, du har så rätt, hjärtat tänker inte logiskt alls ibland. Men man måste lära sig tänka på lång sikt. För varje katt som vi lyckas hitta ett bra hem till kan vi ta in en annan behövande katt och ge den ett bra liv.

   Radera
 6. GOD JUL önskas er alla, som jobbar med katterna på katthemmet.
  Ni är fantastiska

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, tack, tack. Det finns som tur är många som sliter på katthemmen så verksamheten kan fortgå. Men det skulle så klart behövas många fler.

   Radera
 7. Vi blir så glada när bloggkatterna får egna människor och hem. Lika roligt varje gång. Vi ser fram emot nästa kisse som behöver lite extra uppmärksamhet!

  God Jul till er alla.

  =^.^=

  Kram å Julbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, God Jul till er också!

   Radera
 8. God Jul tillönskas alla på katthemmet och vi önskar såklart Lady lycka till i nya hemmet <3

  Nästa år drömmer vi om en högre status för alla våra missar :)

  Stor kram
  Östgötakatterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lillmymlan, vi jobbar så mycket vi kan för att höja katters status. Det är hög tid!

   Radera
 9. Tror säkert att Lady kommer att trivas med sin matte !
  Hon verkar vara en 2-bening som förstår sig på katter !
  Önskar er alla en riktigt GOD JUL o FURRY CATMAS :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, jag tror också Lady kommer trivas med sin matte och tvärtom. Hon har haft tur.

   Radera
 10. Kära Blogghjälpen! Utan känslor skulle man inte göra ett bra arbete. Så torka tårarna och minns att ännu en katt genom er fått en människa att ta tass om.
  God Jul till dig och lycka till med kontakten med nya bloggkatten. Tack för gott arbete i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, du har så rätt. En människa utan känslor - vad är det? Tack själva för gott samarbete. Hoppas vi snart ses igen.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Tänk vad livet går upp och ner för oss katter. Vi hinner bara glädja oss åt att Mamma W v...