En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 1 oktober 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Det har varit en jobbig vecka. Som livet i övrigt har det varit en blandning av roliga och tråkiga saker som hänt. Det tråkiga var att mina kompisar kom tillbaka från hemmet där de inte trivdes. Samtidigt var det väldigt bra att de kunde komma tillbaka hit och få en andra chans. Jag brukar tänka att om såna katter köpts på Blocket eller via nån annan annonssight, så hade säkert ingen tagit tillbaka dem och då undrar man hur det hade gått för dem. Vem tar ansvar för en katt som man sålt för några tior, eller i bästa fall hundralappar?

Det var också tur att jag var så bestämd på att båda mina kompisar skulle komma tillbaka. Ägaren ville behålla den ena katten, men då sa jag att båda skulle komma tillbaka, för de tycker så mycket om varandra, så de ska ha ett gemensamt hem! För att ägaren skulle lämna ifrån sig båda katterna bad jag en av våra snälla tjejer att ringa henne och försöka förklara att det var jätteviktigt att båda kom tillbaka, och till sist gav hon med sig.

Jag vågade inte andas ut förrän blogghjälpen och vår hälsoansvariga kom tillbaka till katthemmet och jag kunde se att båda kompisarna var med. 

Men på kvällen blev det välkommen-tillbakafest och det var jamarkul. Och nästa dag fick en av våra katter ett alldeles eget hem – det skrev jag om igår.

Kanske är det snart min tur. Men jag väntar hellre än att hamna i fel hem!

14 kommentarer:

 1. Skönt att ni tillsammans lyckades lösa det hela så de båda två fick komma tillbaka. Jag tror att en viss kisse hade rätt mycket med det att göra. *blink*

  SvaraRadera
 2. Så jamars tur att ni lyckades lösa det tillsamans att båda katterna skulle komma tillbaka till katthemmet.
  Hoppas det är din tus snart, att få ett eget hem, håller tassarna på det.

  Tass Tass

  SvaraRadera
 3. Det låter som om du har haft mycket att göra den här veckan tillsammans med blogghjälpen. När dina två kattkompisar trivs så bra ihop, så hade de nog inte velat bli åtskilda. Fint att de kunde flytta tillbaka till er andra missar på katthemmet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att den där människan lät sig övertalas till att låta båda katterna komma tillbaka till katthemmet !!

  SvaraRadera
 5. Jamar som de andra, vilken tur att båda kompisarna kom tillbaka! Man vill ju inte skiljas från sin bästa kompis. Nu håller vi tummarna för att de och alla andra hos er får nya bra hem! Precis som du jamar, det är bättre det tar lite tid och blir rätt.
  Hoppas det kommer många på öppet hus idag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Alice, kan du skicka din adress till blogghjälpen på astridakesson@tele2.se så ska jag skicka myntakatterna till dig. Vår kassör har lite mycket att göra just nu, så jag har inte fått meddelande om din insättning ännu. Ber om ursäkt för det. Jag skickar dem direkt jag fått ditt mail

  SvaraRadera
 7. Jamar med övriga tassavtryck/Kam & Kram!

  SvaraRadera
 8. Sippo, det hade aldrig löst sig så bra om inte jag tagit kommandot!

  SvaraRadera
 9. M, C, T, S, jag hoppas vi alla får var sitt bra hem snart, blogghjälpen säger att det finns ett hem för varje katt, men det kan ta lite tid att hitta det.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, jag tror de hade blivit väldigt ledsna om de hade skilts åt, men nu är de glada igen.

  SvaraRadera
 11. Kjelle Bus, annars hade de blivit jätteledsna båda två.

  SvaraRadera
 12. Alice, det är jätteviktigt att varje katt får ett hem de trivs i. Ett sånt hem som ditt till exempel.

  SvaraRadera
 13. Annmi, jag tror de är jamarglada att vara tillbaka.

  SvaraRadera