En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 23 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättarHej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.

Som vi berättade igår, så har det varit LT-dagen idag på Torekällberget i Södertälje. De som var där hade ingen vidare tur med vädret. Det regnade som bara den tidvis. De som stod och representerade oss hade med sig ett partytält, som de alltid brukar ha med om vädret är ostadigt. Tyvärr visade det sig att det var trasigt, så det gick inte att använda.

Trots det stannade de kvar för att få in pengar till oss katter på katthemmet. Visst var det jättesnällt gjort av dem? Alla vi katter här på katthemmet klappade tassarna när de kom tillbaka hit och buffade på dem. Det tyckte vi de var värda. Många av de saker de hade med tillbaka var alldeles blöta av regnet.

Det var också öppet hus. Eftersom vädret var så dåligt kom det inte många hit heller. Det tyckte vi var synd. Det skulle behövas en invasion av kattälskande människor nu. Det skulle stå kö utanför dörren av människor som ville ta hand om oss.

Men det gör det tyvärr inte. Vi kämpar på, så kommer de nog så småningom.

12 kommentarer:

 1. Vad gör lite regn, när det är er sötnosar man kämpar för?!? Bodde jag närmare skulle jag gärna ha stått i loppis-ståndet och sålt... ja, varför inte ränna omkring efter folk, dra dem med sig och berätta hur oerhört mycket skillnad i en liten katts liv en slant kan göra! Det skulle jag ha gjort, för jag är sannerligen inte buskablyg av mig.

  Ni skulle ha varit här i stället - vi har sol och värme, och så är det ju Pingstdagen, hänryckningens tid!

  Nospussar från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  SvaraRadera
 2. Vad trist med vädret och att det inte kom så mycket folk idag. Håll ut, nu kommer nog eran människa snart ska ni se. Tröstbuff

  SvaraRadera
 3. Vad duktiga de var, som stod där i regnet för att hjälpa katthemmet! Vad bra, att ni tröstbuffade på dem när de kom indroppande. Det var de verkligen värda. Synd att det blev otur med vädret.

  Vi har tittat lite på ert katthems hemsida. Vad trist om det är någon dumbom som förstör hemsidan! Matte tyckte, att det fanns fina kläder att köpa. Vi ska jama åt henne att hon handlar lite därifrån. Alla vill väl ha kläder med fina katter på? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vilken otur med vädret. Fast att det kom människor trots att det regnade, visar ju att det finns folk som bryr sig om er. *uppmuntrartass*

  SvaraRadera
 5. Vilken otur med vädret ni hade, ;(
  Hoppas innerligt att det finns tvåbeningar framöver som vill ha er oxå, Det finns, men det kommer nog att ta en liten tid, SÅ HÅLL UT snälla missar, TASS på er!
  Vi tänker på ER så det knakar, att ni oxå kommer att få ett bra och tryggt hem!


  Tassekram/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 6. Hej Carina. Vi är nog ganska nöjda ändå trots det dåliga vädret. När det är just LT som arrangerar saker får vi inte "jaga" folk med våra bössor (vilket vi ibland gör ändå) utan vi har bara tillåtelse att stå på den plats vi har betalt för. Vi får kämpa vidare på alla håll med andra ord. Synd att du inte bor närmare oss!

  SvaraRadera
 7. Hej Sippo. DEt regnade ju inte hela tiden, men ganska ofta under dagen. Och visst finns det människor som bryr sig om oss - de är bara alltför få.

  SvaraRadera
 8. Hej Dui och Deco. Blogghjälpen säger att det kommer alldeles för få människor till katthemmet nu. Många ska på semester och vill inte binda upp sig med ansvaret för en katt. Märkliga människor tycker vi.

  SvaraRadera
 9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, det var verligen snälla människor som offrade söndagen för vår skull. Visst är det tråkigt när människor stjäl från andra, även om det är en hemsida. Men vi jobbar på en ny. Fina kläder har vi också, med katter på förstås!

  SvaraRadera
 10. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Vi har nog märkt att det tar lite tid för våra människor att hitta oss. Men blogghjälpen säger också att de kommer. Hoppas att de kommer snart!

  SvaraRadera
 11. Kanske är det bra att inte någon tar sig an en katt - bara SÅ DÄR! - nu när det är sommar? Kanske det just nu är bra med lite eftertanke innan man tar ansvar för en liten kissekatt, så att den blir adopterad för livet! - men jag förstår så väl att det inte egentligen är något alternativ för en katt som behöver en egen människa.

  SvaraRadera
 12. Du jamar så klokt, gammelmatte Gittan. Det behövs alltid eftertanke innan man tar hand om en katt. Alla måste förstå att vi inte är några slit-och-släng-varelser, utan att vi kommer att vara människornas kompisar i hela våra liv! Precis som JEnny och Majsan och de andra Klosterkatterna kommer att var hos er för hela deras liv.

  SvaraRadera