En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 19 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättarHej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.


Idag har det varit lite spännande här på katthemmet. De senaste dagarna var det väldigt varmt här och då orkar vi ju inte busa så mycket. Det har berott på att luftkonditioneringen inte varit igång. Den måste man ställa om varje vår och höst. Problemet är att knapparna sitter inne i en bur bakom en dörr. Varje gång måste man först tömma buren på katter, så inte de kan krypa in innanför dörren och försvinna eller göra sig illa.

Men idag kom en av de snälla tjejerna hit för att ändra på de där knapparna. Först fick hon tömma buren på tre katter. De tyckte det var jättekul att komma ut ur buren och ville gärna springa runt och kolla hela katthemmet. Det fick de inte göra, för det finns viss risk att det sprids smitta då, och sånt är vi väldigt försiktiga med. Ingen vill ju bli sjuk.

Efter en stund hade i alla fall tjejen vridit på några knappar så nu har det blivit lite svalare. Men vi hoppas det blir ännu svalare för det är fortfarande lite varmt här.

I morgon är det öppet hus. Behöver jag be er att hålla tassarna?

12 kommentarer:

 1. Skönt att ni får det lite svalare. Klart att det är spännande när det händer saker som inte brukar hända. Man vill ju inte missa något! Vi håller alla tassar vi har och matte håller tummarna. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vi håller alla tassar här och till och med svansarna! :)
  Annars låter det som om ni har haft en spännande dag.

  SvaraRadera
 3. Håller alla 4 tassar plus en svans!

  SvaraRadera
 4. Jag (Sofia) och Elsy och Zinfandel från katthemmet håller i allt vi kan!

  Klapp

  SvaraRadera
 5. Härligt att ni får lite svalare, det är ju inget vidare att ligga och svettas pälsen av sig. Vi håller tummar, svansar, tassar och alla morrhår, för er skull.

  SvaraRadera
 6. Visst är det skönt att det blivit varmare, men lagom är bäst. Klart vi tänkt på er idag och hoppas att många tittar in hos er! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Hej Dui och Deco. Visst är det spännande när det händer saker. Man skulle vilja att det hände ännu mer, fast bara kul saker förstås.

  SvaraRadera
 8. Hej Alice. Det är jättebra att ni till och med håller svansarna. Det borde ge result snart.

  SvaraRadera
 9. Hej Nea theCat. Tassar plus svans - det måste bara bli bra.

  SvaraRadera
 10. Hej Sofia och Elsy och Zinfandel. Jättebra att ni håller allt ni kan. Vi kämpar på och med allas hjälp ska det nog gå bra.

  SvaraRadera
 11. HEj Sippo. Det var lite väl varmt på katthemmet, men vi kalrar det. Vi tackar för allt ni håller. Vi behöver ert stöd.

  SvaraRadera
 12. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det var inte så många här idag, men vi hoppas det bara rasar in folk på söndag istället. Framför allt hoppas vi att våra människor kommer då.

  SvaraRadera