torsdag 31 december 2020

Katten Örjan på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Örjan på Södertälje Katthem.

Nu är det ju sånt där nytt år om några timmar. Jag tycker inte det gör nån skillnad. Det enda jag hoppas på för dagen är att man inte håller på med smällar och fyrverkerier. Det gillar inte vi katter. Blogghjälpen blev intervjuad i Radio P4 Stockholm om  vad man kan göra för att hjälpa rädda katter och det kan ni höra på den här länken: https://sverigesradio.se/artikel/7636309 

Annars önskar jag mig förstås ett nytt, kärleksfullt för-alltid-hem. Kanske blir det det bästa som händer mig under 2021?

Sen måste jag berätta att det verkligen lönar sig att berätta om vår godisfond! Sen senast har fonden vuxit igen och är nu uppe i 1 250 kronor! Vi tackar alla som investerar i denna miljövänliga fond - och naturligtvis alla som ger oss pengar till andra viktiga utgifter såsom vettiskostnader, kattmat, sand o s v. Vi tycker ni är toppen!

Nu önskar vi er alla en fin nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!

4 kommentarer:

  1. Det var väldigt bra saker blogghjälpen sade i intervjun. Även om vi bor på landet där det inte smälls särskilt mycket och vi inte bryr oss tycker vi man skulle totalförbjuda dessa eländiga fyrverkerier. Det är absolut inget som behövs och många djur lider fruktansvärt av det.
    Fast sömniga politiker i det här landet brukar inte bry sig om djurens bästa tyvärr. De kan ju inte ens följa de regler de själva beslutat om när det gäller dumviruset.

    Hoppas du och dina kompisar får utdelning från godisfonden nu. Det borde ni verkligen få!

    Vi jamar GOTT NYTT ÅR till er på katthemmet och alla andra djurvänner!

    Nyårspuss på nosen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi måste alla hjälpas åt att sprida kunskap kring djur. Det är så många som inte förstår eller bryr sig om oss. Vem har gett människor rätten att skrämma slag på djur med sina smällare? Det undrar jag. Gott nytt år till er också!

      Radera
  2. Du hade instruerar blogghjälpen riktigt bra om vad hon skulle säga i intervjun!
    Här tycker vi inte heller om smällandet, men värst är det för Hasse som ligger under en filt så fort det börjar. Men därunder verkar han känna sig trygg.
    Vi önskar er också ett jamargott nytt år!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, bra att Hasse har hittat ett ställe där han känner sig trygg. Hoppas smällandet inte pågår så länge för hans och alla andra rädda djurs skull Gott nytt år till er också!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Jag hade just legat och tänkt på viktiga saker när jag klev ut ur buren och blev blixtrad av blogg...