tisdag 8 december 2020

Katten Örjan på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Örjan på Södertälje Katthem.

Nu ska jag ju berätta lite om mig själv och hur jag hamnade på katthemmet.  

Även om jag och mina kompisar hade nåt som en del kallade för hem så var det inte ett bra hem. Vi var ute nästan jämt och blev vi sjuka var det ingen som brydde sig om det. Och sjuka blev vi förstås, både jag och mina många kompisar. Jag ska berätta mer om det senare.

Det fanns i alla fall en person som såg hur vi hade det. Hon tyckte inte det såg bra ut och det var tack vare henne som vi så småningom fick komma till katthemmet. 

Det var en ruskig upplevelse! Den ska jag också berätta mer om.

Fast nu vill vi lägga ut en uppdatering från Frasses och Dexters nya hem. Matte skriver så här:

Hej hej. Vi har det bra här i juletider. Frasse pratar väldig mycket och han har kommit på att det är superkul att leka med rinnande vatten, så nu har jag hjälp med att skala potatis! Så vi har beställt en fontän som de får i julklapp. Får hoppas på att den får godkänt av de tre pälsbollarna.

Dexter och Eve fortsätter med att ha bra och dåliga dagar, jag skulle säga att det är fler bra än dåliga. Så vi är på rätt väg med dem i alla fall. Dexter varierar också rätt ofta i hur mycket kel han vill få men viljan finns där. Jag kan gå fram och klappa han nästan helt utan reservation från hans sida nu, sambon tycker han kan vara lite läskig ännu men det ska nog ge sig snart.

Tycker vi har kommit långt på mindre än två månader. De sover fortfarande i vardagsrummet men det ger sig nog mellan Eve och Dexter snart. Nu är det flera dagar sen jag hörde ett morr eller fräs. Nu är det mest slag utan klor som kommer från Eve när hon tycker han kommer för nära. Dexter ger upp och lämnar henne ifred självmant mycket oftare så vi behöver inte avbryta lika mycket. 

Eve behöver fortfarande lära sig att slappna av och vara sig själv när de är ute, än så länge så är hon spänd och lite rastlös.

Men allt ska nog gå bra vi jobbar på och på de jobbiga dagarna påminner vi oss själva hur långt vi kommit på två månader, samt att detta är en process som för vissa individer kan ta år.

 Varma hälsningar 

 // Dexter, Frasse, Eve och deras människor.

4 kommentarer:

  1. Tack Matte för uppdatering om Dexter och Frasse (och Eve). Vi uppskattar det.

    Och Örjan, vi är såå nyfikna på att höra vilka hemskheter du har gått igen och är också tacksamma att du till sist hamnade hos snälla människor och på katthemmet.

    SvaraRadera
  2. Vilken stilig kisse du är Örjan! Vi ser med spänning fram emot din fortsatta berättelse.
    Det känns skönt att veta att du är i trygga händer nu.

    Det känns även tryggt att veta att Frasse och Dexter kommit till ett riktigt bra hem där det finns gott om tid, tålamod och kärlek. Två månader är ingen lång tid och ändå har stor framsteg redan gjorts. Det kommer att bli bra!

    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi tror också det blir jättebra för Frasse och Dexter. Har man inte haft turen att ha haft ett tryggt hem tidigare så får det ta lite tid att vänja sig.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...