tisdag 8 september 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Idag börjar det bli som vanligt igen. Jag inledde dagen med lite lek med en av våra volontärer. De behöver ju roas lite i dessa märkliga tider.

Men vi har läst nåt konstigt om en som ville omplacera sin katt. Det händer ju att familjeförhållanden ändras eller man blir sjuk så man inte kan ha katten kvar. Men i det fallet vi läste om hade de adopterat en vit katt. Efter ett tag visade det sig att katten var döv, precis som jag är. Då "måste" man omplacera katten för den var tänkt att få gå ute och det kunde den ju inte göra när den var döv.

Vi förstår inte hur svårt den kan vara att låta katten vara innekatt om den är döv, även om det från början var tänkt att den skulle få gå ut. Om man resonerar så tycker inte vi att man ska ha djur överhuvud taget. Vad tycker ni?


6 kommentarer:

  1. Mycket märkligt sätt att resonera! Ingen av oss 3 är döva men vi trivs jamarbra som innekatter ändå! Speciellt efter att vi flyttade och har vår innätade balkong som vi får vara ute på hur mycket vi vill på sommaren. Det är jättespännande med blommor, insekter och annat skojigt och så har man bra koll på hela grannskapet. Åh vad vi hoppas att du och Dexter också får ett sånt hem!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi katter är experter på att anpassa oss. Så det så!

      Radera
  2. Vi jamar instämmande! Den som resonerar så egoistiskt är inte lämplig att ha förmånen att äga något djur överhuvudtaget. Inte ens fästingar jamar vi! Vi är innekatter och skulle faktiskt inte vilja vara något annat. Tryggt och skönt och vi slipper just fästingar och annat elände.
    Vi jamar som Alice - hoppas att du och Dexter får ett hem som det hon berättar om!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi förstår inte hur man kan lämna tillbaka en familjemedlem bara för att den visar sig vara döv. Men, jo, lite fästingar tycker jag nog en sån person kunde få?

      Radera
  3. Det finns tyvärr gott om folk där ute som fortfarande tror att det är djurmisshandel att hålla en katt inomhus hela tiden...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jam, det finns alltid såna som tror att de vet hur andra ska göra och vara. Att vara innekatt i ett bra hem är verkligen inte dåligt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...