onsdag 2 september 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Ibland undrar jag hur tokiga vissa tvåbeningar kan bli.

Vi följer ju noga med i media både Dexter och jag eftersom det hör till vårt jobb som bloggkatter.

Idag läste vi en artikel om stulna kattungar . Nån har stulit flera små kattungar som fortfarande behövde sin mamma.

Förutom själva stölden som är helt obegriplig och oförsvarbar, så visar det att tjuven dels inte känner till djurskyddslagen, dels inte har en aning om vilket arbete det är att ta hand om mammalösa ungar.

Man får inte skilja en kattunge från mamman före tidigast 12 veckors ålder. Om man ska föda upp små kattungar själv så kräver det att man ger dom mat varannan timme - dygnet runt. Det är många som inte förstår vilket ansvar och vilket arbete man tar på sig då.

Det är en helt annan sak om man tvingas ta hand om små ungar som av nån anledning förlorat sin mamma. Hittar man inte en annan mamma som kan ta hand om dom så är man ju tvungen att ta hand om dom på bästa sätt - men att med vett och vilje skilja små ungar från sin mamma är så dumt så det är inte klokt. I just det här fallet insåg tydligen tjuven sitt misstag och återförde ungarna till mamman.

4 kommentarer:

  1. Hur dumma kan folk bli? Det finns mängder av kattungar som behöver nya hem hos katthemmen. Bättre att vända sig dit kanske? Fast å andra sidan skall de som gör så här inte komma i närheten av att äga djur. Inte ens i tanken.
    Tur att ungarna fick komma tillbaka till Mamma Katt!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är en häpnadsväckande brist på både kunskap och empati om man gör så här. Lagstiftningen behöver skärpas.

      Radera
  2. Det finns så många underliga människor, somliga mer korkade än andra? Varför stjäl man kattungar? Totalt ofattbart! Men tur tjuven hade så mycket vett i alla fall att kattungarna lämnades tillbaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, tror inte nån vettig människa kan förstå tanken bakom att stjäla kattungar, eller andras djur, överhuvud taget. Den här gången fick i alla fall ungarna komma tillbaka.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...