fredag 25 september 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar!


Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Först måste jag berätta att både Dexter och jag är jättetrötta idag! Vi har inte sovit en blund i natt. Ni kanske undrar varför?

Jo, vår matte och husse var och hälsade på oss igår. Det vill jama, de hälsade på mig. Dexter är ju lite rädd för människor han inte känner och för förändringar, så han låg i sin koja hela tiden.  Men de vet redan att han är lite reserverad innan han blir varm i pälsen och de accepterar det.

Vi ska bo i en lägenhet tillsammans med en annan katt som är 11 år och som har mist sin kompis nyligen. Men vi ska inte flytta förrän i slutet av oktober för då är matte och husse lediga några veckor och då tycker det det är lämpligt att ta hem oss.

Nu kanske ni förstår varför vi inte kunde sova i natt? Såna här förändringar sätter igång många funderingar och tankar. Jag tycker det ska bli jättekul och Dexter kommer också tycka det när han bott in sig lite.

Det är mycket att göra innan flytten nu, så jag hinner inte skriva mer idag.

 

8 kommentarer:

  1. Men yippie, bästa nyheten! Det är lika underbart varje gång för-alltid-månniskorna dyker upp! Slutet av oktober, det är ju inte så långt dit, och ni kommer säkert ha jättemycket att ordna med där på katthemmet innan dess. Härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, den här nyheten har vi väntat på må du tro!

      Radera
  2. Åååå, nu blev jag jamarlycklig!!! Så underbara nyheter!

    SvaraRadera
  3. Det var tur att vi inte läste detta innan vi skulle sova igår för annars hade inte vi sovit en blund i natt vi heller. Så glada blev vi när vi läste om er flytt. Det lustiga var att husse tänkte på dig och Dexter och att det måste vara er tur att få flytta till ert förevigthem snart i morse när han vaknade. Så blir det så! Jamarbra att ni kommer till ett hem där det finns en väl inbodd kompis redan!
    Nu skall vi fira denna glada nyhet med lite godis!
    Nospussar i massor till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vad bra att er husse drömde som han gjorde! Nu är det ingen dröm längre.

      Radera
  4. Mjau, dagens bästa nyhet! Mjau vad roligt för er. Tänk att flytta till ett alldeles eget hem.
    Vad bra att det är gott om tid innan ni flyttar, så att du hinner lära upp en ny bloggkatt. Det är ju inte bara att lämna över detta viktiga arbete så där på rak tass.
    Ååååh, vad glada vi blev att höra att ni fått en matte och husse och en kompis. Det här blir riktigt bra, ska du se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi behöver nog lite tid att vänja oss vid tanken, så det är bra att det inte är flytt direkt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...