söndag 23 juni 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Nu är midsommar helgen över och det tycker vi är bra, även om den varit fin här på katthemmet tack vare alla snälla volontärer som ställt upp för oss som vanligt.

Det har så klart hänt en del saker. Vi fick in en liten kattunge utan mamma häromdagen. Vi letade febrilt efter en annan kattmamma som kunde ta hand om den, men det var svårt att hitta nån som hade ungar i samma ålder. Till slut fick vi napp  på ett annat SVEKATT-anslutet katthem, men det låg ganska långt bort. Nu tyckte inte blogghjälpen att det var mycket att välja på, för en liten kattunge behöver en mamma och även kompisar som är jämngamla. Idag har hon kört 45 mil i brummisen för att leverera kattungen till ett pålitligt jourhem.

Vet ni varför vi berättar det här? Jo, för det finns människor som tycker det är konstigt att man anstränger sig så "bara för en katt". Då frågar blogghjälpen "hade det varit OK om det varit en hund eller en raskatt som kostat fler 10-tusentals kronor?" Jo, det tyckte de, men en "bonnkatt"!

Det här om något visar att vi inte skiljer på katt och katt. Vi tycker alla katter är lika mycket värda och ska vi nån gång få verklighet bakom orden att vi "vill höja kattens status" måste vi visa det i handling också.

Blogghjälpen hade förstås inte åkt hur långt som helst, för en liten kattunge ska inte behöva transporteras hur länge som helst, men 2 timmar klarar den utan vidare. Nu hoppas vi att det går bra för den lilla ungen - och för alla andra katter!


14 kommentarer:

 1. Vi blir alldeles varma i våra hjärtan! Både för att den lilla har fått en ny familj men även för att blogghjälpen var så snäll och körde den lilla. Trevlig midsommar önskar hela gänget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, er matte vet ju också att vi på Södertälje Katthem gör vad vi kan för våra katter.

   Radera
 2. Oj 45 mil är dålig resa. Det bevisar ännu en gång att blogghjälpen är en riktig kattvän och det är man om man är på ditt katthem. Där är alla katter värda alla ansträngningar. Det är därför husse valt att stödja ditt katthem trots att vi bor långt borta.
  Hoppas nu allt blir bra för den långväga kattungen hos sin nya mamma.
  Husse säger att han faktiskt tycker allra bäst om bonnkatter. Det är tur för oss det. Snack om "bara en katt" är strängt förbjudet i husses närvaro!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi är så glada och tacksamma att husse valt att stödja oss. Bra att husse också bannlys uttrycket "bara en katt". Det har vi med!

   Radera
 3. 45 mil är INGEN dålig resa skulle det stå i förra inlägget förstås...

  SvaraRadera
 4. ....hehe Björn, vi förstod nog vad du menade...*blink, blink*.

  Min matte säger att hon också tycker om de s.k. bonnkatterna. Konstigt namn på dessa utsökta katter, säger hon.
  Hoppas att det går bra för lilla katten efter resan. Stort tack till blogghjälpen som ställde upp och fixade ett jourhem.
  Nosbuff till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, numer kallas ju de som förut kallades "bonnkatter" för huskatter. Vi tycker det låter trevligare.

   Radera
 5. Hurrjam för blogghjälpen som åker så långt så att kattungen kan få en ny mammakatt och syskon! Hoppas det går bra för dem!
  Naturligtass är alla katter lika mycket värda!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi hoppas och tror att den lilla katten (som blogghjälpen döpte till Mini-Murre eftersom han såg ut som hennes Murre fast i miniformat) mår bra. Han ska nog få ett bra liv.

   Radera
 6. Blogghjälpen må vara dålig på godisutdelning, men vi får väl ändå erkänna att här har hon visat mycket stor generositet. Det är någon att hålla i tassen när det verkligen gäller! Hurra för blogghjälpen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, jag tycker inte man kan jämföra godisutdelningen med vad hon gjorde för Mini-Murre. Hon är fortfarande urkass på godisutdelning!

   Radera
 7. Instämmer med alla tidigare. Det märks verkligen att blogghjälpen älskar katter. Hoppas att den lilla kattungen nu har det riktigt bra hos sin nya mamma. Klart att alla katter är värda lika mycket. Det handlar ju om liv - inte om penningvärde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, du slår tassen på spiken! Det handlar om liv. Våra liv.

   Radera
 8. Ärlig och snabb finansiering

  Vi är ett finansinstitut, vi lånar ut till privatpersoner och företag i ekonomiska svårigheter.
  Alla individer eller företag som kan respektera våra klausuler kan bara kontakta oss via e-post för att dra nytta av vårt ekonomiska stöd.
  Våra lånevillkor är enkla och väldefinierade.
  Med betydande kapital under vårt bälte är vi bäst att hjälpa dig och hjälpa dig att lösa alla dina problem. Tidsfristerna fastställs enligt våra kunders månadsbudget för att underlätta återbetalningen.
  Om du har projekt för att realisera eller om du befinner dig i ekonomiska svårigheter, kan du kontakta oss utan vidare försening. Med en ränta på 3% hjälper vi individer från 20.000 till 50 000 000 KR. Och vi informerar också företag samtidigt som priset inte förändras.
  Om du behöver ett lån eller en investering, kontakta oss via e-post.

  E-post: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...