torsdag 22 september 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Så har man klarat av öppet hus. Jag trodde det var allt som skulle hända idag - men icke!

En av mina kompisar har varit dräktig länge och vi har väntat på att ungarna skulle komma. Hon har nog fött alldeles för många ungar i sitt liv. I morse var det i alla fall dags.

Först födde hon 2 döda foster. Sen kom en som knappt levde, men tack vare vår hälsoansvariga och hennes "assistent" gnuggade de henne varm och hon började andas normalt. Nu var mamma väldigt trött, men med lite hjälp kom nästa unge ut. Den levde. Man märkte att det nog fanns nåt mer i magen, men den vätska som kom ur henne såg inte alls bra ut. Redan från början hade man talat med vår vettis Emma. Hon var beredd om något skulle inträffa. När mamma var så trött och det inte såg så bra ut beslöt man att det fick bli ännu en akutresa till Gnesta och Emma. Där gjorde Emma ett kejsarsnitt och då fann man ytterligare en liten unge som mamma inte orkat föda fram. Sen Tog Emma bort livmodern och gjorde mamma fin inuti magen.

Nu har mamma 3 små ungar att ta hand om. Vi hoppas alla klarar sig. Men vad jag undrar är: HUR skulle mamma klarat sig om ingen tagit hand om henne? Tänk om hon hade gått kvar där ute. Då hade nog varken hon eller någon av hennes ungar överlevt förlossningen.

Varför ska det vara så svårt för vissa att kastrera sina katter, och HUR kan man överge en katt?

11 kommentarer:

 1. Det var tur att ni fanns till hands o hjälpte mamma katt.
  Detta hade hon inte klarat själv, och som du jamar, hade hon varit utomhus hade hon inte levt nu.
  Det är bara att konstatera att tvåbeningarna både är slöa vad gäller katters liv o hälsa samt väldigt snåla när dom inte kastrerar sina katter.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, nä, det här hade hon inte klarat själv. Vi är glada att vi kunde hjälpa henne och ungarna.

   Radera
 2. Det är så bra att ni finns. Utan er hade dessa katter inte levt idag. I en purrfekt tar alla människor hand om sina kissar, men det är låååångt dit.
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, ja, tyvärr är det väldigt långt till en purrfekt värld. Vi katter får nog vänta länge.

   Radera
 3. Sån tur för lilla mamman att ni finns, ni på katthemmet och den snälla vettisen! Nu håller jag förstås tassarna för de små ungarna, och gläds åt att nu slipper mamma katt föda fler ungar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam det känns bra att veta att det här var de sista ungarna mamma födde. Hon har fött alldeles för många, men nu hjälper vi henne så hon inte behöver gå igenom detta en gång till.

   Radera
 4. Tur att ni fanns och kunde hjälpa henne! Vi får hoppas att de tre små ska överleva tack vare er hjälp.

  ❤🐾❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, vi hoppas också att allt går bra nu.

   Radera
 5. Så bra att Mamma katt fick hjälp och att hon och de små ungarna är i så goda händer och tassar nu <3 Ja, man undrar och undrar varför folk inte tänker, inte känner och inte tar ansvar...
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, tänk så mycket lidande som skulle undvikas om alla tog ansvar!

   Radera
 6. Jag har varit bortrest och inte kunnat läsa dina inlägg på några dagar. Nu fick jag en uppdatering och jag har tre förhoppningar:
  För det första att det hjälper med foderbytet så att du skall bli av med dina sår.
  För det andra att mamma katt blir bra och stark nu och att de tre ungarna blir starka och välmående de också.
  För det tredje att oansvariga och slappa politiker sätter fart med att skydda de verkligt utsatta i vårt samhälle, djuren, genom att få en ny och mycket efterlängtad Djurskyddslag på plats.
  Om dessa tre önskningar går i uppfyllelse blir jag och många andra så otroligt glada.
  Nospuss

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...