söndag 4 september 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag blev blogghjälpen förstå förvånad, sen blev hon arg. Det var nämligen så att hon fick ett meddelande från en av hennes vänner på facebook.  Hon har inte så många vänner där, för hon vill inte ha en massa personer som hon inte känner eller känner sympati med som vänner. Men den här vännen är väldigt trevlig och duktig dessutom.

Blogghjälpen tyckte inte att meddelandet, en annons med hälsning från vännen, stämde riktigt överens med vad hon brukar skicka. Och mycket riktigt. Efter en stund kom ett meddelande från vännen där hon talade om att hennes konto blivit kapat.

Hur kan man vara så korkad att man kapar ett facebookkonto?

Nåjam, nu sitter blogghjälpen och vår verksamhetschef och väntar på besked om de ska åka och hämta en katt som behöver hjälp. Tyvärr har inte katten visat sig på eftermiddagen sedan vi gav besked om att vi försöker ordna plats åt den så vi vet inte hur det går. Kanske får vi vänta till i morgon med att ta in den katten. För den behöver verkligen hjälp efter vad vi fått höra. Vi hoppas bara att det räcker med att den får komma in i tryggheten och få mat och vatten och omvårdnad, men kräver den veterinärvård måste vi på något sätt ordna pengar till det också.

10 kommentarer:

 1. Det är ju tyvärr inte helt ovanligt med kapade konton på Facebook. Det är bl.a. därför jag inte är med där. Jag är för "privat" för att någon skulle tycka det var intressant om jag var med där.
  Om det kommer ett Catbook kanske jag går med. ;)
  Hoppas det löser sig med kissen som blogghjälpen och verksamhetschefen väntar på besked om.
  Skulle det behövas pengar får du tala om det här så får vi försöka hjälpa till efter bästa förmåga.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, du är allt bra snäll som erbjuder dig att hjälpa till när det kniper. Utan er generösa människor skulle inte katthemmet finnas! Så enkelt och så tråkigt är det.

   Radera
 2. Fyjam för dem som förstör för andra, jag skulle bli jamarledsen om någon kapade mitt catbook-konto!
  Hoppas ni får in missen snart så den kan få den hjälp den behöver
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, konstigt att så många har så svårt att veta vad som är mitt och ditt?

   Radera
 3. Förstår inte varför någon vill kapa ett Facebook konto, måste finnas annat bättre de kan syssla med. Men det där med catbook lät bra!! Sen håller vi tassarna att ni lyckas få in den stackars katten. Och behöver ni pengar så får vi försöka hjälpa till. PS! Säg inget till blogghjälpen att matte mutat dig och dina kompisar med lite godis i kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MIcke och Molle, en del kan inte tänka längre än att förstöra för andra. De kan inte göra nåt som är bra varken för sig själva eller för andra.

   Radera
 4. Ibland kapas andras FB-konton för att användas i bedrägerier, t.ex. genom att skriva till den äkta personens vänner och tigga pengar under förevändning att man drabbats av svåra sjukdomar och behöver vård utomlands, besöka döende släktingar etc. Det är verkligen både cyniskt och elakt! Det kan också vara så att de vill gömma sig bakom andras identiteter för att skriva hemskheter på forum (hotelser m.m.), driva politik eller annat som de inte törs stå för i eget namn. Min matte har fått sitt konto kapat flera gånger för att hon är emot SD och protesterar mot att de ljuger i t.ex. djurrättsfrågor... matte tror att de försökte tysta henne, men när de svagaste far illa vägrar matte att tiga. Blogghjälpen kämpar ju också för människor som far illa, så kanske det var en orsak?
  Vi håller alla tassar för den försvunna missen!
  Hedersvans från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, fast det var inte blogghjälpens konto som kapades, utan en väns. Än så länge har hon fått behålla sitt konto.

   Radera
 5. Hoppa verkligen att missen kommer fram idag så att den får hjälp. Fankattiska Blogghjälpen och alla som finns där!!
  Så fin bild på dig Inka! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi gör så gott vi kan. Om det inte fanns volontärer som ställde upp skulle vi inte kunna driva katthemmet.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...