onsdag 14 september 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag fick jag faktiskt 3 små godisar av blogghjälpen. Eftersom man inte vet ännu vad mina sår beror på och eftersom jag fått godis innan de dök upp så tyckte vi att jag skulle få LITE godis i alla fall. Jag har inte ont och jag ska till en hudspecialist nästa vecka.

Sen kan jag berätta om en annan kompis som fick hela svansen amputerad idag.  Nu håller vi tassarna för att såret läker snabbt och att han inte har ont mer.

Sen ska jag berätta om en annan kompis, som var livrädd när han kom till katthemmet. Det märktes tydligt att han inte blivit väl behandlad av tvåbeningar tidigare. Jag har berättat lite om honom tidigare. Han hade en skadad klo som de trodde skulle behöva amputeras, men nu har det läkt fint så han slipper amputation. Men själen har mått väldigt dåligt. Blogghjälpen har suttit inne hos honom flera timmar sammanlagt. Han har fräst åt henne, men hon har bara suttit kvar och talat lugnt med honom. Han har fått godis serverat på en pinne. Efter mycket tvekan vågade han ta godiset. Idag tog blogghjälpen bort pinnen och la godiset i sin hand. Efter en lång stund vågade han sig fram och tog godiset ur handen. Blogghjälpen säger att man lever länge på ett sånt ögonblick. Det känns varmt i hjärtat när en liten skyggis vågar visa förtroendet att nudda handen utan rädsla för att den ska göra honom illa.

16 kommentarer:

 1. Så roligt att din kompis vågar sig fram och ta godis, snart kanske han tar modet till sig och vågar mer. Sen håller vi tassar och tummar för din sjuka kompis. Vi hörde att han mådde mkt bra idag med hjälp av alla mediciner ;). Nu håller vi tassarna för att du får mer godis, för det behöver du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kommer säkert våga mer och mer. Men vi tar allt i hans takt.

   Radera
 2. Jag kan se de tre små ynka godisarna på stolen.
  Men, hellre tre små än inga alls.
  Jag blir glad när jag läser om hur din kompis vågade sig fram o tog godiset ur handen.
  Nu önskar jag att dina sår ska läkas o du får reda på vad vad som gjort att du drabbats av dom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, tyvärr finns det inte mycket mer än 3 godisar att se.

   Radera
 3. Vi har ju vetat hela tiden att det INTE är godis som orsakar dina sår, snarare borde du få mer gottisar! Men det är väl att hoppas på för mycket??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam är också inne på att det är MER godis jag behöver.

   Radera
 4. Hoppas verkligen det går bra hos hudspecialisten så du kan bli av med dina sår. Bra att du fick lite godis idag i alla fall.
  Din kompis som blev av med sin svans tycker jag så synd om men det var väl den enda utvägen. Hoppas verkligen han slipper det onda så fort som möjligt nu.
  Håller med blogghjälpen så mycket. Att vinna en skyggis förtroende är en oslagbar känsla. Det lever man på länge! Väldigt länge!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi tror att vår kompis kommer klara sig bra utan svans. Han hade för ont så länge den brutna svansen fanns kvar.

   Radera
 5. Svansen amputerad? Oj, det låter otäckt! Hoppas han slipper ha ont nu.
  Vi blev allt lite blöta i ögat här när vi läste om din skyggiskompis! Skyggisar har en alldeles speciell plats i våra hjärtan och man blir lika glad varje gång man läser om så stora framsteg. Vi kan bara tänka oss hur blogghjälpen kände sig som var där på plats ♥♥♥
  Sen måste vi jama att vi var tvungna att använda förstoringsglas för att se de där ynkliga gottisarna. Nåjam, det var ju bättre än ingenting men nog kunde du ha fått lite till?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det fanns inge annat att välja på - om man undantar ständig värk, eller ännu värre - att somna in.

   Radera
 6. Så skönt det ska vara att inte ha ont i svansen längre, men litet konstigt känns det säkert att vara utan den? Fast man vänjer sig nog snart. Och så underbart med katten som till slut vågade ta godis ur handen. Ett första litet tass-steg till att bli en tryggis!
  TRE och SMÅ godisar? Visst är det ett jamarbra katthem du bor på, men litet snåla är de allt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi katter är ju mästare i att anpassa oss. Vi klarar oss utan ett ben, utan hörsel och till och med utan syn. Även utan svans.

   Radera
 7. Så rörande med din kompis som till slut vågade äta godis ur blogghjälpens hand <3 Skönt att slippa ha en skadad svans också.
  Vi håller tassar och tummar att dina sår snart läks och att godisransonen också ökas snarast - tre godisar är ju som tre droppar i havet för en hungrig katt!!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, vi blir så glada varje gång en liten skyggis vågar visa oss förtroendet att låta oss komma nära.

   Radera
 8. Du behövde lite gottisar tycker vi. Håller tassarna för att det går bra efter amputationen och så skönt att slippa ta bort något! Blogghjälpen är fankattisk, vi blir lite blöta i ögat här när vi läser om din kompis. Krävs stort mod i ett katthjärta att våga lita på nnågon. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är inte bara blogghjälpen som jobbar med skyggisar på katthemmet. Vi hjälps åt så mycket vi kan. Det är ett tålamods- och tidskrävande arbete.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...