lördag 12 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Som ni som läst bloggen hittills förstått, var jag nu på väg till katthemmet. Jag bars in i ett hus där det luktade andra katter. De verkade snälla, men det hjälpte inte - jag var väldigt rädd ändå.

Jag fick bo i nåt som kallas karantän. Där hamnar alla katter som kommer till katthemmet den första tiden, både för att man ska se hur vi mår och att vi ska hinna lunga oss lite.

 Den fjärde dagen jag bodde i karantän skulle det vara styrelsemöte på katthemmet. DÅ - mitt under mötet, började jag föda mina ungar! Förlossningen var inte alldeles lätt, men det gick rätt bra ändå. Men, kanske på grund av att jag blivit så illa behandlad under dräktigheten, överlevde inte alla mina ungar. Men dom som gjorde det tog jag väl tass om.

I morgon börjar mina förpliktelser som bloggkatt på allvar. Då ska jag för första gången ta tass om öppet hus, loppis och kaffeservering. Undrar om jag kommer kunna sova nåt i natt?

10 kommentarer:

 1. Men vilken tur du hade som hann komma in innan ungarna kom! Så skönt att du var i trygga händer när det var dags!
  Vi är säkra på att du kommer att ta han om allting på ett jättebra sätt men det är klart att det är lite pirrigt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, det hade nog inte varit nåt kul att föda ungarna utomhus, särskilt inte i det området.

   Radera
 2. Det var tur att du ändå kunde få dina ungar inne i värmen. Kunde väl nästan inte va bättre tid än när mötet va...när alla ändå var där :) å nästa möte kommer du att klara galant:) se hur bra d gått hittills
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, undrar vad jag ska hitta på till nästa möte?

   Radera
 3. Lucia, Svens stora syster12 december 2015 18:09

  Skönt att din förlossning gick bra och att du var i trygghet men usch vad tråkigt att inte alla ungarna klarade sig. Du kommer fixa morgondagens öppet hus jamarbra men förstår att det är lite pirrigt nu första gången!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lucia, jam, jag har ju ingen rutin ännu på att ordna med öppet hus och annat. Men jag hoppas det går bra.

   Radera
 4. Vi jamar som de andra, vilken tur att du hann komma in i värmen innan ungarna kom! Tråkigt att höra att alla inte klarade sig, men det hade nog gått ännu värre om du fött dem ute.
  Vi tror du kommer klara morgondagen med bravur, jam menar - du är ju en katt! :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, om jag fött dom ute hade nog ingen unge klarat sig, och jag hade mått betydligt sämre också.

   Radera
 5. Jamar instämmande i ovanstående katters kommentarer.
  Givetvis kommer du att klara av alla bestyren som bloggkatt, du kommer att märka att det är en ren baggis i jämförelse med vad du gått igenom i ditt tidigare liv.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, jag jobbar mycket hellre med de problemen jag har som bloggkatt än de jag hade när jag var alldeles hemlös.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...