lördag 26 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Vi har tagit det ganska lugnt idag också. Snälla människor har skött om oss precis som de brukar.

Jag har förstås inte kunnat ta det alldeles lugnt, för i morgon är det öppet hus, loppis och fika här och då vet ju alla som följt bloggen att det betyder jobb för bloggkatten.

 På julen ska man vara snäll. Då ska man inte behöva läsa om en  dumpad kattunge!  Det ska man inte behöva göra nån annan gång heller. Hur kan nån vara så elak mot ett försvarslöst djur? 

Det är tur att det finns många som tar väl hand om sina djur och som även hjälper de som blivit övergivna.
   

15 kommentarer:

 1. Min matte läste igår om den lilla kattungen som lämnats på toaletten.
  Jag kan inte i skrift berätta vad hon sa när hon berättade för mig o husse vad hon läst, för då exploderar nog datan här hemma.
  Men du kan nog ana dig till det.
  Imorgon är det en vanlig söndag o du får börja jobba igen, hoppas att det kommer mycket snälla tvåbeningar till er och att dom alla vill ha en kissekatt i sitt hem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jag kan absolut ana vad din matte sa! Det var nog ungefär samma som blogghjälpen sa.

   Radera
 2. Man kan ju undra vad som rör sig i huvudet på en sån person som dumpar det man ska ta hand om ..... jag finner inte ord för det jag känner för såna personer eller rättare sagt så kan jag inte skriva det....det är ju sån ordning på då dig som sköter om öppet hus och allt fix kring det
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, man kan knappast sjunka djupare än att överge nån som man en gång tagit hand om, utan att sörja för att det får det lika bra eller bättre på annat håll.

   Radera
 3. Den som dumpar en kattunge kan ju inte vara riktigt riktig i huvudet? Hur man ens kan komma på tanken att göra så ja det övergår i alla fall mitt förstånd. Makalöst! Man känner sådan ilska och maktlöshet.
  Precis som du skriver är det tur att det finns snälla människor som hjälper djur som råkat illa ut.

  Däremot känner jag glädje när jag läser om hur du håller på och förbereder "Öppet hus". Det tror jag du gör på allra bästa vis din lilla sötnos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det finns tyvärr gott om ynkliga människor, som inte tar sitt ansvar. Undrar vilket liv de lever egentligen?

   Radera
 4. Fyjam, man blir så ledsen varje gång man läser om dumpade katter *morrhårsdarr*
  Tur att såna som ni finns! Hoppas det kommer många på öppet hus som vill bli kattägda!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ingen av oss förstår hu man kan dumpa en katt. Kan man inte ha den kvar ser man till att den får ett annat hem. Så enkelt är det.

   Radera
 5. Ja visst är det fruktansvärt att dumpa katter oavsett anledning. Men vi har nu berikats med tre nya katter i vårt hem. Nancy och Nellie fick en riktig julklapp, de fick återförenas med sin bror Nate i julhelgen. Och lille Felix som vi döpt som till Alex fick också ett föralltid hem. Det gick ju absolut inte att motstå den lille parveln. Vi är såå glada över våra stora familj. Tack Södertälje Katthem. Stor helgkram och ta hand om alla besökare nu på söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofie, det blev en riktigt solskenshistoria av Nates, Nellies, Nancys och Felix/Alex öden. Vi är så glada att de alla fick komma till er.

   Radera
 6. Nu blir vi riktigt glada, visst var det Nancy och Nellie som kom tillsammans med sin mamma till katthemmet runt juli i år? Hela familjen var väldigt skygga, Nate, Nancy och Nellie var små kattungar. Vi var och köpte kalendrar på katthemmet i november och då var Nancy och Nellie fortfarande kvar, lite skygga. Och nu har de fått ett hem, vi blir verkligen glada. Vissa katter lämnar på något sätt större spår i ens minne. Men vad hände med deras mamma?

  Det är tråkigt med människor som är så ansvarslösa med sina husdjur men som tur är finns det även annan sorts människor.

  Hälsar Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katten Sally!
   Visst är det den familjen som ni tänker på. Sedan vi tog Nate har systrarna varit i vårt minne och jag har varit så många gånger på hemsidan för att se om de fått något hem, men de har alltid varit kvar. Så nu i jul bestämde vi oss att ta oss an dem. Nora har också fått en familj och det går bra för henne också. Hela familjen är fortfarande skygga men de är så fina och med mycket försiktighet och tålamod ska vi nog lyckas få fram dem och kunna klappa dem.
   Kram med önskan om ett gott nytt år.

   Radera
  2. Sally, ser att du redan fått svar. Visst blev det en riktig solskenshistoria?

   Radera
 7. Hej Sofie, riktigt roligt att höra att det var de katterna. Den lilla familjen kommer jag så väl ihåg när de satt och tryckte ihop i ett hörn, och visste inte riktigt på vilken tass de skulle stå på. Jag blir verkligen glad att få höra att de till slut hittade rätt och hamnade hos en familj som förstår sig på att vissa katter behöver lite mera tid att visa sitt rätta jag. Framförallt om starten av livet inte har varit så bra. Hör gärna av dig och berätta hur det går. Många kramar till er alla. Kristina och resten av familjen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, jag är alldeles säker på att de här katterna hamnat i alldeles rätt hem. Liksom du.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...