lördag 5 december 2015

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen. Ännu en bloggkatt på Södertälje Katthem har fått ett hem. Lilla Rakel. Hon har visserligen inte varit bloggkatt så länge, men hon har bott ganska precis ett år på katthemmet!

Jag är väldigt förvånad över att hon inte fått ett hem tidigare. Varför har ingen sett denna underbara lilla tjej? Hon är en av många katter som stjäl ens hjärta. Liten, blyg och rädd till en början. Sen växer hon mentalt och blir en riktig liten charmkatt. Ser direkt när jag kommer in i kattsalen och rusar fram till burdörren och tittar med sina fantastiska ögon "du kommer väl med nåt godis, va". Vem kan motstå nåt sånt? Jo, om hon hade blivit överviktig hade jag kunnat motstå, men det blev hon som tur var inte.

När jag öppnade burdörren ställde hon sig på bakbenen med framtassarna i luften. Den bilden kommer för alltid att fastna på min näthinna.

Rakel tillhör de alldeles för många katter som aldrig borde funnits på ett katthem. Hon borde haft ett kärleksfullt hem från början, liksom alla andra katter. Varför kan inte vissa förstå att man ska kastrera sin katt? Då skulle problemet med hemlösa katter inte leva kvar. Men i alldeles för många fall talar vi för döva öron när vi propagerar för kastrering. "Det är ju så gulligt med kattungar". Jo, visst, men de växer upp ganska snabbt och då är det tyvärr många som inte tycker de är lika gulliga längre. Det finns många människor som inte förstår problemet. Man är egoistisk, helt enkelt och tänker bara på att man själv ska få gulliga ungar. Man tänker inte längre än näsan är. Katterna tänker man inte på alls.

Jag tror att Rakel till sist haft tur. Jag gillar husses inställning till katter. Han tar ansvar och inser att det är ett litet liv han tar över. Hoppas han hör av sig och berättar hur det går - annars får vi kontakta honom!

I morgon, eller på måndag, kommer nästa bloggkatt att presenteras. Som vanligt kan jag bara hoppas att ni som följt fina Rakel kommer att följa nästa katt också till h*n får ett eget hem. Tack för att ni finns!






13 kommentarer:

  1. Håller helt med om att alltför många människor är rent ut sagt "korkade" när det gäller katter och kattungar. Verkar som dom inte riktigt förstår vad det handlar om.
    Nu hoppas vid att Rakel kommer att trivas i sitt hem.

    Ozzys matte o husse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, nä det är sorgligt att en del inte förstår att det är katterna som får lida för människornas egoism.

      Radera
  2. Jag kan bara hålla med! !!! Varför kastrerar man inte sin kisse. .. en gåta för mig. .. jag hoppas verkligen det går bra för rakel och att vi får höra av henne och självklart så kommer jag att följa nästa kisse även om det blir svår läsning till en början. Nu måste jag kolla om jamlunda katterna har hittat på nå kul ida :)
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, en del av oss kommer nog aldrig förstå hur man kan vara så korkad att man inte kastrerar sin katt. Det verkar alltid hända nåt i Jamlunda.

      Radera
  3. Vi är så glada för Rakels skull och tacksamma för att hon och alla andra katter på katthemmet får en chans att komma hem och och få all den kärlek och omtanke de förtjänar.
    Sen upphör man aldrig att förvånas över hur dumma och korttänkta en del är.
    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är tur att inte alla är lika korkade som de som skaffar kattungar fast det finns alldeles för många katter redan.

      Radera
  4. Matte säger att Rakel verkligen HAR såååå fina och talande ögon, hon såg ju henne förra lördagen! Hoppas att hon nu blir riktigt älskad för alltid. Ps. INGEN kom ihåg min namnsdag idag!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, ja Rakels ögon är verkligen nåt speciellt. Meh,,, är det sant? Kom INGEN ihåg din namnsdag?

      Radera
  5. Hurrjam för Rakel! Hoppas hon får det lika bra som vi har fått det.
    /Tindra & Viska

    SvaraRadera
  6. Det känns så kul att Rakel och lillsyrran nu får ett bra liv i ett bra hem! Om vissa människor bara kunde förstå att katter har precis samma värde som alla levande varelser d.v.s. precis som människor eller för den delen hundar.
    Det skall bli jättespännande att se vem som blir nästa bloggkisse! :)
    Sänder stora varma kramar till Rakel och lillsyrran i deras nya hem men även till alla andra underbara katter som tvingas gå ut i kyla och blåst p.g.a. oansvariga människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nalleman64, vi är dessbättre många som tänker på alla de över 100 000 katter som går där ute utan nånstans att ta vägen. Katthemmen och ansvarsfulla kattägare gör så gott de kan, men ALLA skulle behöva ställa upp.

      Radera
  7. Vi har läst i kapp nu och är så hjärtans glada för Rakels och lillkatten som av allt att döma får komma till ett väldigt kärleksfullt och kattvänligt hem. Om ändå alla kattsagor slutade så lyckligt... Nu ska vi läsa om den nya bloggkatten, spännande!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...