fredag 9 oktober 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen och vår hälsoansvariga haft det jobbigt må ni tro.

Vi har en liten kattunge som inte mår bra i sitt ena framben. Vi har varit på ett djursjukhus flera gånger med henne och de har försökt rädda benet.  Till slut visade det sig att det inte gick. På veterinärers vanliga vis (ja vissa veterinärer alltså) diskuterades avlivning. De tror visst att det är de som ska ta beslut om vi anser oss ha råd att betala såna operationer eller inte. Vi tar ju hänsyn till om katten kommer lida, vilket bedömdes inte vara fallet. På något sätt försöker vi få fram pengar även till komplicerade och dyra operationer.

Vi vet att katter klarar sig bra på tre ben.  Vi beslöt att amputera det ben som var så skadat att det inte gick att rädda. MEN, det var lättare sagt än gjort att hitta nån veterinär som kunde göra den operationen på en liten kattunge. Det förvånade oss. Men vi gav oss INTE! Vi ville verkligen hjälpa den här lilla ungen och vi visste att om vi lyckades väntade ett fantastiskt hem på den.

Efter många, många samtal till olika djurkliniker hittade vi till slut en veterinär på ett av våra djursjukhus som sa OK. Hälsoansvariga och blogghjälpen kastade sig i bilen tillsammans med kissen och åkte iväg.

Nu i kväll har vi fått besked att operationen gått bra, men att hon får stanna över natten. Vi hoppas inget tillstöter så vi får hem vår lilla kattunge i morgon.



12 kommentarer:

  1. Varför är alltid standardsvaret avlivning från vissa vettisar?
    Klart att kissen klarar sig på tre ben, det har jag sett på Animal Planet.
    Vilken tur att ni har blogghjälpen o er hälsoansvariga som ALDRIG ger sig vid motgångar.
    Hoppas kissen kommer att må bra o komma till er i morgon.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, jag vet inte varför de inte anser att vi är värda en operation. Har nog med vår låga status att göra är jag rädd.

      Radera
  2. Åh, vad jag blir glad att det finns såna som ni! Ni är mer än guld värda! Just idag var matte hos veterinären med Puff, och där kom in en tant som skulle avliva 3 katter. De jamade olyckligt i sin bur. Förra veckan hade samma tant varit där med 11 katter för avlivning, förstod matte av samtalet. Verkade som om hon samlade in katter i området. De borde inte få gå lösa. Såna tanter, alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, man kan fråga sig vad det är för veterinär som avlivar katter om de är friska? En del är lite väl tjänstvilliga.

      Radera
  3. Hurrjam för er som kämpar för oss katter! Tänk om det fanns fler som er.
    Vi håller tassarna för den lille kattungen.
    /Tindra & Viska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, vi kämpar på så mycket och så länge vi kan!

      Radera
  4. Den kommer klara sig så bra med 3 ben. En av mattes första katter födde en unge med 3 ben å en halv svans. Den klarade sig så bra, hoppade högst av alla etc trots sitt handikapp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, vi vet också att katter klarar sig bra med tre ben. Önskar att den kunskapen spred sig.

      Radera
  5. Ja, kisse kommer säkert att klara sig bra med 3 ben. Jag såg en katt på Stockholm Katthem för några år sedan som fått ena bakbenet bortopererat. Katten var så pigg och rörlig och fick sen ett bra hem. Jag förstår inte hur en del veterinärer tänker när de pratar om avlivning. Det skulle väl aldrig en läkare föreslå när en patient behöver få benet bortopererat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, nä och jag tror inte ens de skulle föreslå det för en skällis. Men vi katter - vi kan visst avlivas hur som helst.

      Radera
  6. Tur att kissen har kommit till rätt plats där man förstår värdet av ett liv. Hoppas nu att allting går bra.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi håller också tassarna för henne.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...