torsdag 8 oktober 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Idag är jag riktigt, riktigt arg. Det gäller min kompis på bilden. Ja, det är inte henne jag är arg på förstås utan hennes tidigare ägare.

Ägaren tröttnade tydligen på katten och ville inte anstränga sig för att hitta ett nytt hem. Istället dumpades den utanför vårt katthem igår. Hur länge den suttit utanför innan vi hittade den vet vi inte.

Det märkliga i allt det här är att en person kom med en katt i en precis likadan bur till katthemmet för några veckor sedan och ville lämna in den. Eftersom det inte var överenskommet att den skulle lämnas in och eftersom den dessutom hade en ägare kunde vi inte ta emot den då katthemmet var fullt.

Igår sitter en katt i en likadan bur utanför katthemmet. Vi la ut bilder på både katt och bur på vår facebooksida och dessutom har både Länstidningen och Expressen intresserat sig för ärendet.

Den här historien har många förlorare. Först är det de katter som står på kö för att få en plats på katthemmet och som nu flyttas bakåt ett steg i kön. Sedan är det katten som dumpades. Även katter har känslor, och det var knappast katten det var fel på. Sen är det personalen på katthemmet som alltid blir frustrerad och besviken när sånt här händer. Det SKA INTE HÄNDA!

Har man tagit hand om ett djur, har man ansvar för det hela djurets levnad. 


18 kommentarer:

  1. Fräääääs! Vi (inklusive husse) blir så arga på såna som gör så mot en familjemedlem. Fast dom ser väl inte oss katter som familjemedlemmar, utan någon leksak som man bara kan kasta eller lämna tillbaka. *surar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, vet inte vad det är för fel på såna som gör så. De ska inte ha katt i alla fall.

      Radera
  2. AAArrggggghhh!!!!!
    Om min matte o husse hade fått tag i den som gjorde detta mot din kompis på bilden vet jag att dom inte hade hållit tillbaka verbalt mot den personen.
    Själv hade jag gärna klöst lite på den.
    Tyvärr har matte o husse precis klippt mina klor så det hade nog inte blivit mer än någon rispa.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, tror inte nån hade försökt hindra dina människors verbala angrepp på den som gör så.

      Radera
  3. Fräs och morr, vilket sätt, känns som om jag skulle kunnat klösa lite jag också. Stackars kisse vilken tur att ni kan ta hand om den även om den puttar andra som behöver platsen bättre längre bak på intagningslistan. Undrar hur sådana människor tänker, troligen inte längre än vad näsan räcker.
    Hoppas att kissen blir adopterad snart och får komma till ett riktigt hem där den är älskad för alltid.
    Jackis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jackis, vi kommer göra allt för att den ska få ett bra hem, precis som vi gör för alla katter vi tar in.

      Radera
  4. Det är bedrövligt! Bra att det uppmärksammas i media, hoppas verkligen att det får andra att tänka till.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja, det är verkligen inte OK att göra så. Man har ett ansvar för hela kattens liv.

      Radera
  5. Skäms på den som har ägt den fina kissen!!!!!!!
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, jaaaam, den ska skämmas ordentligt!

      Radera
  6. Det är väl inte så svårt att lägga ihop ett och ett här, kattburen var ju litet speciell. Hoppas verkligen att den egoistiske ägaren får läsa i tidningen om sitt usla beteende. Och så hoppas och tror jag att den katten snart får ett RIKTIGT hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, vi katter är ju smarta och har redan räknat ut ett och annat. Och katten kommer nog få ett RIKTIGT hem, precis som jag hoppas vi alla får.

      Radera
  7. Vi blir sååååååå jamararga å ilskna, varför är så många människor helt avstängda när det gäller empati??? Ja det får vi väl aldrig veta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, nä vi får nog aldrig veta det. Men det här handlar också om vad som är rätt och riktigt, rent juridiskt. Det är straffbart att överge en katt!

      Radera
  8. Blir helt mållös av så mycket dumhet och egoismen. Konstiga tvåbeningar som finns. Ingen katt (och ingen annan fyrfota vän) skulle väl överge sin matte/husse?
    Om jag kunde skulle jag gå förbi den mäniskans hus och kissar på dörren och lägger en b***korv i brevlådan...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mimmi, så brukar nog inte vi göra trots allt.

      Radera
  9. Så synd om stackars lilla kisse som hade otur att hamna hos en sån undermålig människa. Bra att tidningarna hakat på och skriver om den lilla katten. Så fegt och fult att bara dumpa katten. Jag tycker själv att det värsta som kunde hända vore att bli av med min katt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, alla vettiga människor tycker som du. Men så finns det de där andra...

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...