söndag 14 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Ännu en bra dag. Loppisen var öppen och många snälla människor kom och köpte fina saker, fikade och hälsade på oss katter.

Jag fick tipset igår att jag skulle skicka in blogghjälpen till karantän om det var så att det vankades godis från nån annan på katthemmet. Som tur var såg jag att en av våra andra pålitliga godisutdelare  var i antågande, så jag jamade till blogghjälpen att skyggisarna inne i karantän behövde sällskap.

Hon gick in dit, som tur var. När hon kom tillbaka hade vi redan fått godis från person nummer 1. Blogghjälpen var på gott humör, för skyggisarna i karantän hade ätit mat ur hennes hand för första gången.

Vi sa att vi tyckte det var jamarbra, men att vi nog behövde lite godis. Då gick hon efter det så vi fick lite till.

Strax efter kom två jamarsnälla personer som ofta besöker oss. En av deras katter, som kommer från oss, är försvunnen sedan länge och de är jätteledsna för det. De hade i alla fall med sig massor av bra mat. Sån mat som vi måste betala dyrt för hos djuraffärerna som bl  är till kattungar.

Dessutom hade de köpt godis, det såg jag nog. Men tror ni blogghjälpen lät oss smaka? Eller, njae, lite fick vi faktiskt smaka av det också, men det fanns mer. Nu kommer vi starta en utredning här för bland katterna att se vart det tog vägen!

11 kommentarer:

 1. Gott med mycket gottisar! Förstår att Blogghjälpen blev jätteglad när skyggisarna vågade äta ur hennes hand! Tror nog det sparas lite extra gottisar till jul! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, meh, hon ska inte spara godis till jul. Hon ska köpa mer!

   Radera
 2. Vilken härlig 3:e Advent med godis TRE gånger... Blir det godisutdening 4 gånger nästa söndag måntro, då är de 4:e Advent??? * fundilerar*

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, så måste det ju bli!

   Radera
 3. Vilken klurig kisse du är! På det här viset fick ni normalransoner istället för de ynkliga vardagsransonerna, som ju är alldeles för små. Duktigt jobbat! "Luras" Blogghjälpen fortfarande med godissorterna, förresten? Det vi trodde var godisar när vi bodde på katthemmet, visade sig när vi flyttat hit vara vanliga torrisar fast en annan sort den än vi fick som mat! Så gör matte också ibland... fast vi får godis-godisar också, som stickisbitar och Dreamisar och Dentabits. Undrar dock om inte Philemons godisar är lite extra lockande... det är ett slags bantargodis som han fått av våran vet. Skall ta reda på mer om dem och framför allt se till att vi också får!

  Tass från Jenny, f.d. bloggarkatt i Södertälje katthem, numera Boliskatt i Otterbäckens kloster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jenny, snälla du berätta för blogghjälpen av Philemons godis heter! Jag ska genast skicka ut blogghjälpen till affären!

   Radera
 4. Vilken luring du är! *fnissjam*
  Hurrjam för att skyggisarna vågade äta ur blogghjälpens hand! *kurr*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, hi-hi! Skyggisarna är jätteduktiga.

   Radera
 5. Jamarkul att du lurar blogghjälpen men du bör ju som du säger göra en seriös utredning ang vart en del av gottisarna egentligen tar vägen- förvaras. Du har väl som bloggkatt tillträde till alla utrymmen på katthemmet? Samie var ju mycket noga att kolla minsta vrå om vi minns rätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, utredning ska det bli - var så säker! Samie och jag jobbar på lite olika sätt. Jag brukar skicka ut kompisar på spaning så får de rapportera till mig.

   Radera
 6. Såg att jag glömde skriva något igår sedan jag läst om dina framgångar på godisfronten!
  Vad dumt att den där katten försvann, hoppas den hittat ett annat hem, så den inte är ute och fryser. *håller tassarna*

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Tänk att det fortfarande finns människor som inte tror att vi djur har känslor.  Varken Fenji elle...