fredag 12 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag blev det rivstart på dagen.

Det var nämligen så här, att en av mina kompisar som flyttat till ett eget hem för ett tag sedan, skulle till vettisen igår. Matte bar ner henne till garaget, där det stod många bilar. Tyvärr hade inte matte stängt buren ordentligt, så den gick upp och ur hoppade förstås katten. Hon sprang iväg och gömde sig under en bil.

Matte försökte på alla sätt att locka till sig katten, men det är inte så lätt. Särskilt inte när det finns väldigt många bilar att gömma sig under. Flera gånger i natt var matte nere i garaget och letade. Vid ett tillfälle såg hon katten springa utmed en vägg, så då visste hon att hon i alla fall var kvar i garaget.

I morse ringde hon katthemmet och frågade vad hon skulle göra. Jag beordrade genast blogghjälpen och vår hälsoansvariga att åka dit för att försöka hjälpa till att fånga min kompis.

Efter ungefär en kvart hade de lokaliserat katten. En stund senare kom det ner nån i garaget och hämtade sin bil. Då blev katten rädd och rusade iväg nån annanstans. Efter ytterligare en stund var hon lokaliserad igen. Vår hälsoansvariga låg på knä bredvid bilen och efter nån halvtimme lyckades hon få nackgrepp på katten, så det bara var för blogghjälpen att rusa fram med buren som hon under ganska vilda protester stoppades ner i.

Matte var jätteglad och tacksam och skulle åka iväg direkt med henne till vettisen, eftersom hon såg lite infekterad ut i ett öga.

Tänk vilken tur det är att vi har en hälsoansvarig som vet vad hon sysslar med. Hon har räddat livet på många, många katter må ni tro.




12 kommentarer:

  1. Puh, vad läskigt att springa omkring i ett sånt garage! Allting måste känts hotfullt. Så det var allt en jamarns tur att de fick tag på katten, även om den var allmänt arg just då. Och här måste man väl ändå ge även blogghjälpen ett erkännande, eller hur? Även om hon är kass på godisutdelning, är hon bra på att springa med burar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jo, burspringning är hon väl OK på.

      Radera
  2. Jamarns va' läskigt! Matte dubbelkollar alltid att våra burar är ordentligt stängda när vi ska till vettisen! Jag vill inte komma bort mig det gjorde jag ju tillräckligt som kattunge!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, det är jättebra att er matte kollar ordentligt. Här på katthemmet har vi alltid ett spännband runt burarna dessutom.

      Radera
  3. Fy, så läskigt, men lite tur ändå att kisse var i ett garage och kunde komma tillbaka till sin matte!
    Vi lovar att matte kommer att försäkra sig nittifemton ggr att luckan till kattburen är ordentligt låst nästa gång :)
    Jättskönt med lyckliga slut! Nu kan vi sova gott :)

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, bra att matte kollar ordentligt!

      Radera
  4. Fyjam vad läskigt med ett garage fullt med brummisar! Men tur ändå att kissen inte sprang iväg ut för då hade h*n kunnat springa ordentligt vilse. Hurrjam för både hälsoansvarig och blogghjälpen, men även matten som ringde efter hjälp!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, hade hon sprungit ut hade det blivit katastrof.

      Radera
  5. Låter jätteläskigt med ett STORT garage med en massa bilar !
    Vilken tur att er häsloansvariga är bra på att fånga katter :)

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, jam, det var ingen bra plats alls för en rädd liten katt.

      Radera
  6. läskgt jamar vi också
    ha en jamans trevlig lucia

    tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, usch vad läskigt det var. Trevlig Lucia på er också.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...