onsdag 3 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har jag börjat jobba med söndagens LOPPIS och ÖPPET HUS.

Som tur är har jag hjälp av snälla tvåbeningar här på katthemmet. En del ska stå på Torekällberget, så jag måste ju förse dem med saker att sälja Det kommer bli jamarbra. Hoppas det blir fint väder, inte för kallt, för det är inte så roligt att stå där och frysa.

Sen har jag läst en artikel  som belyser nåt som tyvärr är vanligt hos oss som jobbar på katthem.

Människor ringer och nästan kräver att vi ska ta hand om deras katter när de själva av nån anledning inte kan eller vill ta hand om den. Att höra nån säga "om inte ni kan ta hand om katten måste den avlivas". Det betyder att om inte katthemmet ställer upp är det VÅRT fel att katten avlivas.

Sånt får oss alla att må riktigt illa. Det är så oerhört ynkligt att bara lägga över ansvaret på andra.  Innan man skaffar en katt ska man ha klart för sig både att den kostar pengar och att det är ett åtagande på 15-20 år!



10 kommentarer:

  1. Ni på katthemmen får verkligen se människors egoism och sämsta sidor. Förstår den enorma frustration, besvikelse och ilska ni måste känna efter varje kontakt med dessa fullblodsegoister. Bedrövligt är vad det är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustavs matte, ja, det är inte roligt att se dessa sidor hos människor. Som tur är finns det motsatsen också, d v s såna som gör allt för sina katter.

      Radera
  2. Visst är det konstigt att såna dummisar inte kunde inse redan innan de skaffade katt att de inte skall ha några djur. De skall nog nöja sig med ett kramdjur istället.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är väl antagligen för att de är så dumma som de inte kan räkna ut att det fordras lite av en kattägare. Kramdjur vore klart bättre för dem.

      Radera
  3. Hej Pauline !
    Tur att det är snälla 2-beningar som hjälper till på Katthemmet.
    Varken jag eller mina 2-benta har nånsin förstått oss på människor som lägger över ansvaret på andra när dom anser att dom inte kan ha kvar sin katt.
    Har man skaffat sig ett husdjur katt eller kanin eller vad det nu kan vara så ser man till att ta hand om det på ett bra sätt deras liv ut !!
    Skulle man nu inte kunna det så hotar man INGA katthem med att avliva katten om det är fullt !!!
    Så det så *stampar med tassen*
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja, utan snälla tvåbeningar som hjälper oss skulle vi inte överleva. De flesta av oss vore nog döda om vi inte fick den här hjälpen.

      Radera
  4. Det är så fel att göra så som dom gör och hota med att avliva. Vi blir fräsförbaskade här hemma allihop!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det blir vi också *alla katter på katthemmet stampar med tassarna*.

      Radera
  5. Man blir så arg så man både morrar, spottar och fräser när man hör vilka galna argument folk tar till för att slippa ta sitt ansvar och framför allt, slippa känna skuld när man helt sonika bara överger sin katt. Förstår att ni blir både ledsna och upprörda, själv hade jag inte kunnat behärska mig utan börjat råskälla. Kan man inte skrämma dem så att de inte vågar annat än att ta sitt ansvar? *funderar*
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, såna här människor verkar inte mottagliga för några argument som på något sätt motsäger det de själva vill - nämligen bli av med katten. HAr man inte fått så mycket att tänka med så blir det ju svårt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...