måndag 29 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har vi fått lite godis till. Blogghjälpen var här på förmiddagen.  När vi fick se henne genom burgallret gick vi upp på bakbenen, både M och jag. Då först fattade hon vad det var fråga om, och gick och hämtade lite godis.

Sen snackade vi en stund, men sen åkte hon, för hon hade sett en katt kvällen innan på ett ställe där hon inte tyckte katter borde vara. Hon stannade och försökte locka på katten, men den sprang iväg.

Nu har hon lagt ut lite mat för att se om den återvänder. Fast vi hoppas förstås att den hittat hem igen. Vi hoppas förresten att alla vilsna katter hittar hem snabbt, för det här vädret är inte roligt att vara ute i.

16 kommentarer:

  1. Åh vilken lycka! Ett helt paket med godis igår och lite extra snask idag. Det är ni verkligen värda. Nu håller vi tassarna för att blogghjälpen får tag på kissen därute i kylan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busan, jaaam det är vi verkligen värda! Det är på tiden.

      Radera
  2. Gottisar är gott det! Hoppa verkligen att katten har hittat hem! Önskar att alla katter fick vara inne i värmen nu.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi hoppas också katten hittat hem. Och alla andra katter också.

      Radera
  3. Vi tänker sååå på alla missar som tassar runt ute nu i kalla vintern å fryser när vi ligger framför braskaminen å gosar å har det skönt, och blogghjälpen måste väl vara förlåten när hon nu avvek i ett så angeläget kattärende?......:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jo, blogghjälpen fick åka när det var ett sånt skäl till att hon åkte.

      Radera
  4. Bra att blogghjälpen förstod till slut och hämtade godiset. Hoppas hon får tag i missen om den inte hittat hem. Vi önskar också att alla vilsna missar hittar hem eller träffar på snällisar som blogghjälpen som kan hjälpa dem.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är många kissar som behöver nån som hjälper dem. Alldeles för många.

      Radera
  5. Gott med gottisar :)
    Vi hoppas. som alla andra att missen har ett hem att gå tillbaka till. Eller att Blogghjälpen får tag i den och tar in den i värmen.

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, vi hoppas förstås att den redan är hemma, men annars hoppas vi att den får komma in i värmen snart.

      Radera
  6. Det verkar som om alla bloggkatters uppfostran av blogghjälpen äntligen börjar löna sig? Varenda litet steg i rätt riktning måste man vara tacksam för! Sen måste man ge henne det erkännandet att hon har en smart hjärna på andra sätt, och ett varmt hjärta, när hon försöker hjälpa katter i nöd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag är bara lite orolig för att det ska vara nåt tillfälligt och att hon återgår till snåleriet efter helgerna. Vi får se.

      Radera
  7. Snälla vänliga blogghjälpen som gör vad hon kan för en kisse i nöd.
    Håller tassarna att hon får tag på den.
    Här hemma matar matte en hungrig och förmodligen hemlös katt.
    Matte har försökt få in den i fällan men den är listigare än matte, hon svär på att den räckte långklon åt henne häromkvällen när den ätit och gått ur fällan igen.

    Gott nytt år allihop önskar Molly, Frida och kasper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Molly, Frida och Kasper, det är som tur är inte bara blogghjälpen som försöker hjälpa katter i nöd. Er matte gör också en stor insats. Det är inte alltid så lätt att lura in en katt i fällan. Vi är ju inte dumma! Eller,,, just i det fallet kanske vi inte är så smarta?

      Radera
  8. Vi håller också tassarna för att katten är hemma igen, men om den inte skulle ha ett hem - vilken alla katters skapare förbjude - så håller vi tassarna för att blogghjälpen lyckas locka fram den <3
    Vi önskar er alla ett riktigt fint och mysigt nytt år <3
    Kramar och tassklappar från oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Simba och Tasse. vi hoppas kissen redan har gått hem, men vi fortsätter hålla ögonen öppna förstås. Ett mysigt och fint nytt år till er också!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...