onsdag 30 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen vait här. Ibland säger hon till mig att jag ska ta det lite lugnt. Som idag, t ex.

Jag har ju en egen stol  i min bur. När blogghjälpen kommer in i buren brukar jag alltid hoppa ner på golvet för att hälsa henne välkommen. Då brukar hon vilja sätt sig på min stol. Det får hon gärna, för då hoppar jag upp och lägger mig i hennes knä. Men hon är ju så långsam! Det tar ju kattiljoner minuter innan hon sätter sig ner, och innan dess har ju jag hunnit hoppa upp i stolen.

Det betyder att blogghjälpen får vänta med att sätt sig och först lyft bort mig. Det är i det läget hon säger till mig att ta det lugnt, så hon hinner sätta sig först och ta mig i sitt knä sen. Men jag har ju inte all tid i världen, som ni vet. Det måste gå undan.

Nåjam, när hon väl satt sig hoppade jag genast upp i hennes knä och vi jamade och gosade en lång stund. Sen skulle hon gå. Då hade jag också ett bådskande ärende ut i kattsalen, så jag gick med henne ut ur buren. Jag hann göra ganska mycket av det jag skulle innan jag blev uppburen och bars tillbaka. Tror jag ska jobba mer ute i kattsalen ikväll när kvällspasset kommer! Fast säg inget till dem!


10 kommentarer:

 1. Hoppas du hann med ett rejält arbetspass i kattsalen i samband med att kvällspasset var där!? En bloggkatt blir väl, antar jag, aldrig färdig med arbetsuppgifterna, det trillar nog hela tiden in nya saker som måste åtgärdas av en van tass! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten Sven, jag tror du själv skulle passa utmärkt som bloggkatt. Du förstår precis hur jag har det. Och uppgifterna blir bara fler och fler!

   Radera
 2. Du är ett riktigt litet busfrö ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, va? Jag??

   Radera
 3. Som katt har man ju svårt att förstå, att människor är så mycket långsammare än vi. Bra att ni kunde sitta båda två i stolen, till slut. Då fick ni er en stund att jamas vid i lugn och ro. Bra att du kan förlägga arbetspass ute i kattsalen också. Man måste ju ha överblick över stora områden som bloggkatt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, problemet är ju bara att jag skulle behöva förlägga mycket mer av min arbetstid ute i kattsalen. Men att få tvåbeningarna att förstå det...

   Radera
 4. Finns det inte något som heter "Kattens list övergår människans förstånd"? Jag har för mig det, och jag undrar om det inte är du som står som förebild för det jamspråket?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, hi-hi, så är det ju! Vi är mycket smartare än tvåbeningarna.

   Radera
 5. Nää ,inte är dom snabba dom där 2-benta inte :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Hej alla. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från AMERICAN FINANCE GROUP och sedan bestämde jag mig för att ansöka enligt deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde för. Det här är verkligen en bra nyhet och jag rekommenderar alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...