lördag 26 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag  förtydliga några saker.

Häromdagen skrev jag ju att en vettis tyckte vi allvarligt skulle fundera på om vi skulle "gå vidare" med min kompis, som var och fick en sekånd åpinjån på Strömsholm. Jag vill bara jama att det inte var katthemmets vettis som gav oss det rådet, utan en annan vettis.

Sen vill jag också instämma i att våra jourkatter har det fantastiskt bra hos Pelle och hans familj, det är alldeles klart. Men vi måste också nämna att vi har några andra jourhem som ställer upp på ett fantastiskt sätt. Av olika skäl kan vi inte berätta lika öppet om de katterna, men vi på katthemmet glömmer dem minsann inte!

Över huvud taget är vi restriktiva med jourhem. Vi kan bara använda oss av dem som vi litar till 100% på. Vi har märkt att vissa är intresserade av att ta en jourkatt, men när det börjar bli lite jobbigt, det vill säga när det inte blir nån bra lösning på några veckor, så tröttnar de och då vill de lämna tillbaka katten, oftast väldigt snabbt.  Såna jourhem kan vi inte ha.

De jourhem vi har gör ett fantastiskt jobb - allihop! TACK alla ni. Ni är guld värda för oss katter.

6 kommentarer:

 1. Bra att det blev sagt! Vi är inte unika eller speciella mera än genom att matte gillar att skriva och så har jag bloggen och Fb så de katter som är här kan ses av många i potentiella hem.
  /jourmatten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det är toppen att vi/våra jourkatter kan få den hjälpen. Det betyder vädligt mycket för skyggisar eller kissar med nåt annan problem. Ettt lugnt hem är guld värt för alla katter.

   Radera
 2. <3 till att jourhem och till alla som hjälper till på Katthemmet. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, alla som hjälper katter är behövda!

   Radera
 3. Era jourhem gör en underbar insats. Skönt att de katter som behöver det, kan få vara i hemmiljö och vänja sig vid människor, eller tas särskilt om hand på något annat vis. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, ja det värmer att det finns många som är beredda att ge avkall på bekvämligheten för katterna skull.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...