tisdag 4 juni 2013

Katten, Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Det blev en hel del reaktioner på min blogg igår. Ni som läste den kommer kanske ihåg att både jag och blogghjälpen var väldigt upprörda över att personer som skiljer sig lämnar tillbaka 2 12 år gamla katter till katthemmet efter att ha givit dem ett hem i 10 år!

Vi på Södertälje Katthem tar alltid tass om våra kompisar, även om det är många gånger vi tycker att det inte skulle behövas. Som den här gången. Men alternativet för dem hade varit att avlivas idag.  Så var planen.

Tyvärr är det ju "fel" personer som reagerar på ett sånt här blogginlägg. Även om den här inlämnaren verkade ledsen, så var h*n inte tillräckligt ledsen för att inse vilken skada h*n orsakade sina katter. Det är fortfarande jätteledsna, så om ni känner nån som kan ta hand om två jättemysiga katter - hör av er till blogghjälpen! Transport kan ordnas inom rimliga gränser.

16 kommentarer:

  1. Hoppas att de får komma till ett mysigt ställe tillsammans.
    Katter i den åldern är ljuvliga! Smulan är 13 och Amanda är 11! Harmonin mellan dom är jättefin!
    Hade vi mer plats så hade de fått komma hit, men vi bor dock på bara dryga 25 kvadratmeter + rastgården och jag vill inte riskera tryggheten mellan våra flickor med att ta in fler katter.

    Kram
    /Julia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, tyvärr är det ofta så att de som är lämpliga som kattägare redan har stugan full.

      Radera
  2. Fyjam så ledsna vi blir för våra vänner. Vi kan inte föreställa oss hur det skulle vara om husse övergav oss. Jag har varit en trofast katt i hela 12 år nu. *sniff*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag tror inte ni behöver vara oroliga för att er husse ska överge er. Han är bara inte sån.

      Radera
  3. Det är verkligen bedrövligt och oansvarigt! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, och ynkligt, och fegt, och idiotiskt och...

      Radera
  4. Hej
    Jag har tagit hand om en tioårig katt som blev familjelös pga tråkigheter.
    Fördelen med min "gamla" katt är att den redan är färdiguppfostrad. Den vet hur man beter sig i möblerade rum och den gör inga kattungebus exempelvis, van vid pälsvård och kloklippning.

    Nackdelen är att det tar lite tid innan man förstår varandra, man vet ju inte vilka ord som katten förstår eller inte och man måste vara lyhörd på dess mjau för att förstå vad den vill. Men det är ju ett överkomligt problem tycker jag.
    Kram
    //R-M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, det är precis nån som du som jag söker till våra katter. Nån som förstår att uppskatta en mogen kisse. De kan leva många år till.

      Radera
  5. Visst är kattungar söta, men ju äldre katten blir desto närmare kommer man varandra. Både katten och dens människor förstår varandra bättre och bättre. Precis som att människors relationer blir djupare och innerligare med åren blir relationen med sin katt.
    För mig är det totalt obegripligt att man gör sig av med sin katt som man har haft i 10 år utan orsak.
    ALice matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, en del människor är visst kapabla till vad som helst. Undrar om empati börjar bli omodernt?

      Radera
  6. Förstår inte heller mig på att man lämnar bort sin katt som man har haft i ca 10 år eller mer utan orsak :(
    Helt obegripligt!

    Tycker att amn ska TÄNKA SIG FÖR, både en och två ggr innan man skaffar sig en katt. Kanske t.o.m tre ggr
    INTE skaffa sig katt, bara för att det ska så vara :(

    Mimmi:s Chicko:s Tarzan:s och Sessan:S Maatte

    SvaraRadera
  7. Tog för många år sedan hand om en misshandlad, tovig och mager katt, hon kom på prov i en månad men när det var dags att lämna tillbaka henne var det ingen i familjen som vilje skiljas från henne. På en månad, som hon mest spenderade under badkaret, hade hon blivit en familjemedlem och blev kvar i 10 år innan vi med stor sorg var tvungna att låta henne flytta till katthimlen där hon nu springer över gröna ängar.
    Vi kunde inte överge henne efter en månad och det var inte lättare 10 år senare. Förstår inte sådana människor som kan göra så. Det borde vara möjligt att ge dem djurförbud så att de aldrig mer kan göra så, eventuellt kanske även barnförbud för de är väl lika med andra familjemedlemmar.
    Den dag jag har möjlighet att ta hand om någon är ett katthem det första jag kommer tänka på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrika, alla som är "normalt" utrustade rent känslomässigt, måste ju reagera som du och din familj. Både vi, och jag tror många andra katthem, önskar dig välkommen när det är dags för en ny kisse.

      Radera
  8. Hoppas, hoppas, att det finns någon därute, som inser vilken gåva det är att få inte bara en utan två trogna vänner i familjen <3 Kanske ett alternativ för lite äldre människor som inte känner att de orkar med en livlig kattunge?
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla och Frasse, jag hoppas också att det finns nån som tycker det är bra med lite mognare katter. Även en ung människa som inser att det kan kännas bra att ge ett par lite mognare kissar ett hem för livet kan vara av intresse.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...